PAWI pisze:Cześc chłopaki , wiecie może czy do nowej pandy wlezie ten silniczek od UT MK2
Czy ktoś już to robił ? Jak nie to ja chyba bede pierwszy
Zastanawiam się, czy jest to do końca przemyślany pomysł. Panda jest dość swieżym autem, a silnik UT to prehistoria - starszy od węgla. Jeśli już, to szukałbym napędu z Punto GT.
odswiezam temat poniewaz jestem w trakcie wkladania napedu z uno turbo mkI i potrzebuje zdjec od osob po takim swapie jak maja rozwiazane lape ta przy rozrzadzie??
pozdrawiam
PAWI pisze:Cześc chłopaki , wiecie może czy do nowej pandy wlezie ten silniczek od UT MK2
Czy ktoś już to robił ? Jak nie to ja chyba bede pierwszy
Zastanawiam się, czy jest to do końca przemyślany pomysł. Panda jest dość swieżym autem, a silnik UT to prehistoria - starszy od węgla. Jeśli już, to szukałbym napędu z Punto GT.
To nie jast taki głupi pomysł pod warunkiem, że sie ktoś nie przypier.....
podczas kontroli na drodze np. zieloni bo silnik z UT nie spełnia normy czystości spalin EURO 4 a taka norme ma w homologacji PANDA
Pozatym polecam silnik z Ponto GT bo łatwiej trafić nie zamęczony egzemplaż a do tego ma on juz w seri nieco wiecej KM pozatym nieco bardziej rozbudowana elektronike i sekwencyjny wtrysk paliwa.
DeviL pisze:A jak to jest ze skracaniem polosiek ? Binio mozesz powiedziec cos wiecej , gdzie polecasz to robic , jak z wytrzymaloscia itd ?
W praktyce - auto jeździ i jeszcze ich nie ukręciłem. Kontaktu z wykonawcą niestety nie mam, ale półosie były rozcięte, powierzchnia styku wyrównana i zrobiona faza na spaw, całość z spawano a następnie spaw wyrównano po to aby można było nasunąć tuleje która również została wyspawana co widać na zdjęciu