Sporo wskazuje na to, że to jednak była dziura w dolocie. Szukałem za turbem, a okazało się, że po modach poprzednika miałem tuż za przepływką dziurę fi5mm, którą kiedyś niedbale zakleiłem i łatka teraz się częściowo odkleiła. Już prowizoryczne uszczelnienie pomogło, więc chyba po problemie. Jeszcze się okaze dokładnie.
Dzięki za wszelkie rady i sugestie.
Pozdrawiam.
Problem z wolnymi obrotami
-
- Spamer :P
- Auto: Uno 1.3T
Re: Problem z wolnymi obrotami
Yannick pisze:Witam.
Kolejny problem, mianowicie auto mi czasem gaśnie przy zejściu z obrotów. Puszczę gaz dohamowując przed skrzyżwaniem i zdarza się mu zgasnąć. Obroty spadają do jakichś 500 i albo wracają do normy, albo gaśnie. Czym to może być spowodowane? W dodatku silnik tak jakby chodzi inaczej. Jakby trochę stuka, trudno to opisać. Mam nagranie z dyktafonu, ale tylko w formacie amr, mogę zamieścić jak ktoś to odsłucha.
CO powiecie?
jak mi gasł wymieniłem przepływkę (przestał gasnąć), falujące obroty mają związek również z nieszczelnym dolotem, mam do wymiany pare węży i obecnie na zimnym silniku falują mi, po rozgrzaniu obroty stabilizują się, chyba że coś innego siada

lancia dedra 2.0t
-
- Użytkownik
- Miejscowość: Jarosław
- Auto: Inne
Hej,
podhacze sie pod temat jesli mozna, bo objawy u mnie bardzo podobne. Na zimnym silniku nie trzyma wolnych obrotow i jest problem z paleniem, problem znika po rozgrzaniu. Z kolei po odlaczeniu wtyczki z boku wtrysku, tej obok dolotu powietrza - zaraz za opaska od rury doprowadzajacej powietrze - wraca problem jak na zimnym silniku - gasnie po kilku sekundach. Co to moze byc? Od czego jest ta wtyczka?
pzdr
podhacze sie pod temat jesli mozna, bo objawy u mnie bardzo podobne. Na zimnym silniku nie trzyma wolnych obrotow i jest problem z paleniem, problem znika po rozgrzaniu. Z kolei po odlaczeniu wtyczki z boku wtrysku, tej obok dolotu powietrza - zaraz za opaska od rury doprowadzajacej powietrze - wraca problem jak na zimnym silniku - gasnie po kilku sekundach. Co to moze byc? Od czego jest ta wtyczka?
pzdr
FIAT - Fabrica Italiana Automobili Turbocompressi
Fiat 124 Spider
Fiat X1/9 Turbo
Fiat 124 Spider
Fiat X1/9 Turbo