Ecu master podłączenie!!!

układ elektryczny, układ wtryskowy i zapłonowy, SMT6, ECUMASTER, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

adrian055
Spamer :P
Miejscowość: Gorlice
Auto: Punto GT

Re: Ecu master podłączenie!!!

Post autor: adrian055 »

adrian055 pisze:koledzy czy przy podlanczaniu map sensora podlanczacie czujnik zasysanego powietrza w kolektorze ssacym? bo mam problem, analog 1 zmasowany, analog 2 map, analog3 afr, analog4 czujnik temp w dolocie, i chce zrobic procedure startu i brakuje mi jednego wejscia. jak to ogarnac??

i jeszze jak naniesc mape afr-u na mape paliwa , bo latwiej potem korygowac dawke paliwa
Awatar użytkownika
ZibiUT
"FireStarter"
Miejscowość: Kampinos
Auto: Uno 1.3T
Kontakt:

Post autor: ZibiUT »

adrian055 pisze:
adrian055 pisze:koledzy czy przy podlanczaniu map sensora podlanczacie czujnik zasysanego powietrza w kolektorze ssacym? bo mam problem, analog 1 zmasowany, analog 2 map, analog3 afr, analog4 czujnik temp w dolocie, i chce zrobic procedure startu i brakuje mi jednego wejscia. jak to ogarnac??

i jeszze jak naniesc mape afr-u na mape paliwa , bo latwiej potem korygowac dawke paliwa
Musisz z czegoś zrezygnować aby mieć procedurę startu. Jak klikniesz na przycisk na górze oznaczający określone wejście to bedziesz mieć wartości na mapie
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
Awatar użytkownika
kania_
Zaawansowany użytkownik

Post autor: kania_ »

Obrazek

Mam taki czujnik IAT jak skonfigurować skale do nie go w DET2
adrian055

tzn zibi jaki przycik na gorze?ijak zadzialac,ustawic zeby dt bral dane z czujnika zsyanego powietrza??
Awatar użytkownika
kania_
Zaawansowany użytkownik

Post autor: kania_ »

Piszcie do którego ECUMASTER'a tyczy się wypowiedź/pytanie, bo idzie się pogubić.
Awatar użytkownika
ZibiUT
"FireStarter"
Miejscowość: Kampinos
Kontakt:

Post autor: ZibiUT »

adrian055 pisze:tzn zibi jaki przycik na gorze?ijak zadzialac,ustawic zeby dt bral dane z czujnika zsyanego powietrza??
W det3 podpinasz sie wejściem np analog 3 in do goracego przewodu czujnika(nie masy), ustawiasz w setup-> scales skale dla czujnika a nastepnie pod główną mapą paliwa masz tabelkę gdzie masz na górze % a na dole temperaturę w st C. Zmieniając wartość procentów dodajesz lub ujmujesz paliwa co też widać na wykresie po prawej stronie.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
adrian055

wszystkodziala jest ok tylko konwersje robilem na uszkodzonej przeplywce i obroty wysterowalem sobie wolne, lecz mam pytanie jak wyregulowac wszystkozeby bylo vacum bo to tezzalezy od przeplywki/mapa, na przeplywce uszkodzonej mialem vacum w granicy-3 na mapie jest +/- -2 jaak to wysterowac zeby bylo tak jak orginal??
adrian055

koledzy jak zrobic jesli steruje auto na zagrzanym silniku wolne obroty tez itp. zeby auto jak jest zimne nie zalewalo, mam podlaczony czujnik temp w dolocie ale nie wiem czy tam sie wartosci zmienia i jak;>??
megazord
Aktywny użytkownik
Miejscowość: slask
Auto: Inne

Post autor: megazord »

Co ma czujnik temperatury w dolocie wspólnego z temperaturą silnika? Z czujnika temperatury silnika trzeba brać sygnał a nie z dolotu.
adrian055

zgodnie z instrukcja deta3 bierzesz sygnal z czujnika w dolocie, to to wiem ze nie ma nic wspolnego wiec dlatego pytam o porady
simon1989

Post autor: simon1989 »

megazord pisze:Co ma czujnik temperatury w dolocie wspólnego z temperaturą silnika? Z czujnika temperatury silnika trzeba brać sygnał a nie z dolotu.
Wczytaj sie w sens.
adrian055 pisze:koledzy jak zrobic jesli steruje auto na zagrzanym silniku wolne obroty tez itp. zeby auto jak jest zimne nie zalewalo, mam podlaczony czujnik temp w dolocie ale nie wiem czy tam sie wartosci zmienia i jak;>??

Jezeli jest to motronic to czujnik IAT jest podlaczony do komputera i nic nie musisz zmieniac w tym kierunku jezeli usunales przeplywomierz.
Jezeli jest to UT to wywalajac przeplywomierz musisz czujnik, ktory zamontowales do dolotu wpiac w ecumaster, ktory bedzie korygowal dawke w zaleznosci od wartosci IAT(mam racje, czy znowu cos pomylilem?). Ja sie tez pytam co tam co oznacza i jak sie powinno to ustawic dla una? Jak sie podlacza czujnik-jednym przewodem do masy czy do plusa a drugim do EMdetII?
Obrazek
Skrin z EMdetII
Awatar użytkownika
MARCIN
Zaawansowany użytkownik

Post autor: MARCIN »

w którym miejscu koledzy montujecie ECU MASTER (DET3) w PGT. jakies wskazówki,które moga pomóc przy montażu ECU.
PUNTO GT 1995r.
AUDI 80 B4 1.9 TDI-90KM-było(miło wspominam)
PASSAT B5 FL 1.9TDI-130KM (angol)
Silnik jest bogiem,prędkośc nałogiem,turbo podstawa,reszta to zabawa!
hz10

Post autor: hz10 »

ja mam obok bezpieczników kabinowych, tuż za przełącznikiem od lpg
turbomaniak

Post autor: turbomaniak »

No.., ale jak nie masz przelacznika od lpg to niemoze byc w tym miejscu :mrgreen:
hz10

Post autor: hz10 »

zapomniałem dodać że mam det 2 więc sie nie liczy :wpysk:
ODPOWIEDZ