wycieraczki wazna rzecz w autku . oczywiscie u mnie odmowily wspolpracy tzn na suchej szybie wszystko jest ok normalnie dzialaja czasowki itd.Ale gdy tylko szyba jest mokra po wlaczeniu wycieraczki chodza stale i nie da sie ich wylaczyc musze wypiac kostke z wlacznika zeby je zatrzymac albo poczekac az przestanie padac i przeschnie szyba wtedy same sie zatrzymaja czy wy tez stale macie jakies problemy w UT
wojtek pisze:wycieraczki wazna rzecz w autku . oczywiscie u mnie odmowily wspolpracy tzn na suchej szybie wszystko jest ok normalnie dzialaja czasowki itd.Ale gdy tylko szyba jest mokra po wlaczeniu wycieraczki chodza stale i nie da sie ich wylaczyc musze wypiac kostke z wlacznika zeby je zatrzymac albo poczekac az przestanie padac i przeschnie szyba wtedy same sie zatrzymaja czy wy tez stale macie jakies problemy w UT
zatrzymaj na suchej szybie wycieraczke reka jakies 5 cm przed pozycja spoczynku. Mialem takie cos kiedy u siebie i poprostu na sliskiej szybie wycieraczka schodzila nizej niz zwykle i nie wiem czemu nie nie zatrzymywala. Wiem ze rozebralem mechanizm poczyscilem wszstko ale nie pamietam czy tam jest jakis ogranicznik pozycji koncowej bo wiem ze gdzies cos porylem i bylo OK.
Jak wyciągniesz silniczek wycieraczek, to jest tam taki dekielek z dochodzącymi kablami '+' na stałe po kluczyku. Gdy wyciągniesz ten element, to zobaczysz taki styk, a na trybku napędowym będzie taki 'coś' rozłączjący ten styk(to właśnie jest odpowiedzialne za zatrzymywanie wycieraczki:)). Musisz tak dogiąć ten styk, aby odpowiednio wcześnie rozłączał się pod wpływem tego 'cosia':).
Rozebrałem to badziewie i silnik jest ok. Ew. problem może tkwić w ukł. scalonym albo w przewodach zasilających. Jak sprawdzic ukł. scalony silnika wycieraczki? Przyciskiem na desce załączam 12v na wycieraczke, czy tam idzie jakieś inne napiecie, bądź impuls? Chce to na zasilaczu sprawdzic.