dzien bez problemu dniem straconym :((((((

pozostałe tematy nie związane z istniejącymi działami.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

wojtek
Użytkownik

dzien bez problemu dniem straconym :((((((

Post autor: wojtek »

wycieraczki wazna rzecz w autku :D. oczywiscie u mnie odmowily wspolpracy :cry: tzn na suchej szybie wszystko jest ok normalnie dzialaja czasowki itd.Ale gdy tylko szyba jest mokra po wlaczeniu wycieraczki chodza stale i nie da sie ich wylaczyc musze wypiac kostke z wlacznika zeby je zatrzymac :cry: albo poczekac az przestanie padac i przeschnie szyba wtedy same sie zatrzymaja :wink: czy wy tez stale macie jakies problemy w UT :?:
rosssssa
Zaawansowany użytkownik
Auto: Uno 1.3T

Post autor: rosssssa »

Pewnie mają.

A jak chcesz się pozbyć tego problemu to sprawdź kabeliki które idą do wycieraczki.
Grzegorz Tereba - Fotografia motoryzacyjna
Fotografia motoryzacyjna, reklamowa, portretowa, okolicznościowa
wojtek
Użytkownik

juz sprawdzalem :cry: niby wszystko jest ok silnik tez sprawny jak wroce z pracy to bede sie meczyl :D
Awatar użytkownika
mops
"Cichociemny"
Kontakt:

Re: dzien bez problemu dniem straconym :((((((

Post autor: mops »

wojtek pisze:wycieraczki wazna rzecz w autku :D. oczywiscie u mnie odmowily wspolpracy :cry: tzn na suchej szybie wszystko jest ok normalnie dzialaja czasowki itd.Ale gdy tylko szyba jest mokra po wlaczeniu wycieraczki chodza stale i nie da sie ich wylaczyc musze wypiac kostke z wlacznika zeby je zatrzymac :cry: albo poczekac az przestanie padac i przeschnie szyba wtedy same sie zatrzymaja :wink: czy wy tez stale macie jakies problemy w UT :?:
zatrzymaj na suchej szybie wycieraczke reka jakies 5 cm przed pozycja spoczynku. Mialem takie cos kiedy u siebie i poprostu na sliskiej szybie wycieraczka schodzila nizej niz zwykle i nie wiem czemu nie nie zatrzymywala. Wiem ze rozebralem mechanizm poczyscilem wszstko ale nie pamietam czy tam jest jakis ogranicznik pozycji koncowej bo wiem ze gdzies cos porylem i bylo OK.
Niemiecki temperament - hiszpańska precyzja ;-)
ziuzio
Spamer :P
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Post autor: ziuzio »

Jak wyciągniesz silniczek wycieraczek, to jest tam taki dekielek z dochodzącymi kablami '+' na stałe po kluczyku. Gdy wyciągniesz ten element, to zobaczysz taki styk, a na trybku napędowym będzie taki 'coś' rozłączjący ten styk(to właśnie jest odpowiedzialne za zatrzymywanie wycieraczki:)). Musisz tak dogiąć ten styk, aby odpowiednio wcześnie rozłączał się pod wpływem tego 'cosia':).
wojtek
Użytkownik

dzieki za podpowiedzi jutro wyciagne silniczek i zobacze co tam sie dzieje :D napisze czy cos naprawilem czy jeszcze bardziej uszkodzilem :lol:
simon1989
Spamer :P

Re: dzien bez problemu dniem straconym :((((((

Post autor: simon1989 »

Rozebrałem to badziewie i silnik jest ok. Ew. problem może tkwić w ukł. scalonym albo w przewodach zasilających. Jak sprawdzic ukł. scalony silnika wycieraczki? Przyciskiem na desce załączam 12v na wycieraczke, czy tam idzie jakieś inne napiecie, bądź impuls? Chce to na zasilaczu sprawdzic.
ODPOWIEDZ