witam ponownie pytanie mam do szanownego grona cos mam z pompa hamulcowa chyba trzeba bedzie ja wymienic i teraz czy to musi byc od turbo czy nie musi poniewaz posiadam pompe od mojego starego silnika 903 jak sie im przygladalem to duzej roznicy nie ma w wygladzie czy one moga sie roznic moca sprezania plynu hamulcowego
Pompa hamulcowa z 903 nie będzie pasować do UTa - jest inne serwo hamulcowe, poza tym pompa od 903 jest mocniejsza, bo ma tłoczyska 19mm, a UT ma 22mm. Różnica ta jest związana z tym, że UTy mają większe tłoczki w zaciskach z przodu oraz zaciski na tylnej osi, więc w rezultacie siła hamowania i tak większa:).
ja zostawilem stara pompe i stare serwo praktycznie wszystko jest tak samo tylko pompa oUT jest zakrzywiona do gory zeby przeplywka sie zmiescila a w moim byla pozioma i musialem przerobic uchwyt przeplywki zeby sie zmiescila a tak to wszystko dziala
Panowie mam problem
Chce zmienić pompe hamulcową na taką od uno turbo ale ma ona 4 wyjścia - każde koło osobno
Fabrycznie miałem 3 i trójnik na tylne koła. Czy można zaślepić jedno wyjście korkiem? czy musze ciągnąć dodatkową rurke?
Pierwsza sekcja czyli ta blizej serwa ma byc na przod czyli wkrecasz 2 przewody przednie, druga jest na tyl i jeden otwor zaslepiasz a do drugiego wpinasz przewod do tylnych hamulcow
to jak się zmieniło wszystkie zaciski (przód na 54 tył na 38) to nie trzeba zmieniać pompy i serwa na większe? jak to będzie hamowało z pompą 19mm zamiast 22??