Punto GT, zmielona skrzynka.....

skrzynia, sprzęgło, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

JacekGD
Użytkownik
Auto: Uno 1.3T

Punto GT, zmielona skrzynka.....

Post autor: JacekGD »

Heyo Frendasy :)

Takie cos nam sie ukazało po rozebraniu skrzynki.... Chrupnęło coś na dwójce, po kilku metrach sie zatrzymałem i tak mnie sholowali.Przy wcisniętym sprzęgle wszystko OK ale jak lekko upuszczałem to zaczynalo coś harholić.Myslelismy ze to tarcza sprzęgła ale niestety nie.
Rosssssa nam bardzo pomaga, za co jestem bardzo bardzo wdzieczny i przekładamy graty ze skrzynki.
Poprostu ułamały sie trzy zęby z wałka głównego i dalej sie to przemieliło, dobrze że magnesy i zakamarki to wyłapały i do różnicowego nie wpadało.
Widać że skrzynka kiedys na sucho śmigała :(
Ale mam też do Was EKSPERTÓW też prośbe, czy ewentualnie moge zapodać coś z innych skrzynek do swojej.... synchronizatory,widełki, inne bebechy?? Bo z tego co pamietam w UT można było dużo z dieslowskiej zapodac, serdecznie pozdrawiam
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ziuzio
Spamer :P
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Re: Punto GT, zmielona skrzynka.....

Post autor: ziuzio »

JacekGD pisze:
czy ewentualnie moge zapodać coś z innych skrzynek do swojej.... synchronizatory,widełki, inne bebechy??
Jeżeli tylko pasują to możesz.
Ale jeśli chcesz wymieniać tryby, to tylko kompletami(tzn. współpracujące ze sobą), bo inaczej jest duże ryzyko że tryby skompletowane z różnych skrzyń mogą szumieć(ale nie jest to regułą, czasem się udaje:)).
Awatar użytkownika
jugo500
Zaawansowany użytkownik
Auto: Uno 1.3T

Post autor: jugo500 »

jeżeli poczekasz pare dni to będę wiedział czy mam do sprzedania całą skrzynie do GT 8)
ODPOWIEDZ