WIELKA PROŚBA O EXPERTYZE silnik nr3 "WyJaSnIoNe"

Dyskusje "o wszystkim" i "o niczym" ;-)

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

ccTURBO
Użytkownik
Auto: Uno 1.3T

WIELKA PROŚBA O EXPERTYZE silnik nr3 "WyJaSnIoNe"

Post autor: ccTURBO »

Hejo Frendasy ;)

Tym razem chciał bym przedstawić Waszemu sznownemu "gronu" następny silniczek co znalazłem by kupić, po całodniwoej eskapadzie pociągowej (o 4 rano wyruszyłem i własnie wpadłem spowrotem)

Sprawa wygląda tak....:

Silniczek pod Poznaniem i Ktoś już może go z nas oglądał bo przyjechał i skrzynie pasował ale nie dopasował, także jak by co to prosze o opinie

Człowiek ostro miesza sie w tym co mówi o przeszłości tego silniczka........
Niby że rozbitego kupił, chodził silnik tylko coś z altkiem, potem okazuje sie że zderzak ledwo wgięty,troche tablica rejetracyjna.Mówi że poprzednia włascicielka ładowała kupe kasy w to auto,amorki,tlumik,hamulce,wszystko ASO oryginał a tu nieby taka stłuczka i sie kobieta poddała.
Wogóle jechałem z chęcią zdjęcia głowicy by zobaczyc co sie tam czai, ale jedyne co mi pozwolono to zdecie osłony paska rozrządu i pokręcenie kołkami... niby chodzi wszystko
Silnik jest kompletny ale to co mnie zirytowało bardzo to spora ilość oleju która wypłyneła z tego :
Obrazek
i wogoole to to że za hiny nie pozwolił zdjąć głowicy!!Nie przeraziło by mnie to że pierscienie do wymiany,uszczelniacze,ale poprostu jak kupie nie chce jakiegos kosmicznego prezentu tam zobaczyc po zdjęciu główki
Turbinka nie ma wieeeeekich luzów, tylko taki minimalutki,góra dół
W bocznym wlocie turbinki śladowe ilosci oleju w górnym wyjsciu brak
Obrazek
I ogoolne zdjęcia silniczka
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ogólnie jeszcze chłodnicy oleju nie ma, bo pewnie przeciekała i są przewody połączone ze sobą

Co o tym myślicie????? Czy może być jakis większy bałagan pod głowicą.... czy odpuscic sobie bo wg mnie troche dziwne, mówie że sciągne głowice bo i tak bede sciągał i jak wszystko bedzie ok to biore no i wtedy sie zaczęło "kręcenie"
Ile to auto stoi sie zapytałem to mówi ze 3tyg a na auciew garazu 5cm....
Załuje bardzo ze blach nie zapamiętałem to bym bezposrednio niby do tej kobiety jakos dotarł

dzieki bardzo za pomoc i pozdarwiam
Ostatnio zmieniony czw lut 09, 2006 3:10 pm przez ccTURBO, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
murcki
1.4 turbo i.e.
Kontakt:

Re: WIELKA PROŚBA O EXPERTYZE silnik nr3 WAŻNE PILNE

Post autor: murcki »

ccTURBO pisze: Silnik jest kompletny ale to co mnie zirytowało bardzo to spora ilość oleju która wypłyneła z tego :

Turbinka nie ma wieeeeekich luzów, tylko taki minimalutki,góra dół
W bocznym wlocie turbinki śladowe ilosci oleju w górnym wyjsciu brak
Znaczy że turbinka została wytarta, bo o ile mnie wzrok nie myli to ta rura to jest właśnie dolot do niej. Poza tym na ostatnim zdjęciu w tej uciętej rurze od turbo co się świeci - to olej?

Napisz jeszcze ile koleś chce za ten silnik, to będzie można przynajmniej określić czy warto brać w ciemno, czy nie.
KWK murcki - At Your Side

Obrazek
Lui
Spamer :P
Kontakt:

Post autor: Lui »

ten olej co wypłynał to olej z odmy, jak było tego "dużo" znaczy że są przedmuchy duże czyli pierścionki słabe, u mnie oczywiście też olej był ale nic nie wypływało poprostu było w środku lepkie i tyle, było niewiele więcej niż w obudowie filtra powietrza z 1.0 po 55tyś km

jeżeli wypływało aż to musiało mocno dmuchać chyba...

ile tego był?? bo nie wiem co to znaczy dużo...

pozatym jak mowi murcki cena jest wyznacznikiem czy warto brać w ciemno czy nie, jak jest cały osprzęt, turbinka OK, a cena kilkaset zł to imo warto brać
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
Awatar użytkownika
jugo500
Zaawansowany użytkownik

Post autor: jugo500 »

napisz mi gdzie widziałeś ten silnik to może coś więcej ci powiem na jego temat 8)
Obrazek
ccTURBO
Użytkownik

Post autor: ccTURBO »

jugo500 pisze:napisz mi gdzie widziałeś ten silnik to może coś więcej ci powiem na jego temat 8)
Nooooo jednak nie wezmę tego, choc części jest mnustwo to sie poddaje
Jak by Ktoś coś jednak potrzebował z tegi kiermaszu to podam namiary na priva

dzieki i pozdrawiam
ODPOWIEDZ