UT a LPG
-
- Użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
UT a LPG
no wlasnie: jak to jest z gazownia w uno turbo? czy sie sprawdza, jakie sa niebezpieczenstwa itp. mowa oczywiscie o zwyklej instalacji z parownikiem a nie o sekwencji. zastrzezenie: prosze o wypowiedzi posiadaczy UT z gazem, a nie o rady "dobrych wujkow"
-
- Spamer :P
- Miejscowość: krakooff
- Auto: Uno 1.4T
Ja mam LPG, do którego reduktor wytargałem z jakiejś Cromy Turbo przywiezionej z D. Reduktor to Lovato Turbo(ze specjalną komorą na ciśnienie), daje rade do 150kW. Reszta instalki to Elpigaz.
Z instalką nie ma problemów, żadnych wybuchów zwrotnych czy skutków ubocznych. Tylko czy jest sens?? Na trasę może tak, spalanie 9-10 bez problemu, ale zimą po mieście przy obecnych cenach gaz vs. benzyna prawie na jedno wychodzi, więc montaż się na pewno nie zwróci szybko w tym okresie.
Z instalką nie ma problemów, żadnych wybuchów zwrotnych czy skutków ubocznych. Tylko czy jest sens?? Na trasę może tak, spalanie 9-10 bez problemu, ale zimą po mieście przy obecnych cenach gaz vs. benzyna prawie na jedno wychodzi, więc montaż się na pewno nie zwróci szybko w tym okresie.