WITAM. Nawiazujac do tematu LEWE POWIETRZE... ,grzebalem troche i wygrzebałem taki maly plastikowy baniaczek zaraz za przeplywomierzem w sumie to pod nim i z jednej strony odchodzi malutki wezyk w taki trujnik i na dwa kolejne.Jeden gruby waz idzie do rury powietrza na przodzie auta na silnik rokowy i na przepustnice. w srodku tego plastikowego czegos jest taka membranka i ona ma dziure! CZY TA DZIURA W MEMBRANI MOZE WPLYNAC NA OBROTY SILNIKA?? ILE TO KOSZTUJE I GDZIE TO DOSTAC NAJSZYBCIEJ?! pilne
sprubuje ja skleic
PILNE!!!!
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
To jest prawdopodobnie zawór DV. Nie powinno być tam zadnej dziury.
Masz dwa rozwiązania. Albo załozyć takiego DV, jest ich pełno np w 1,8T Vw Seat Skoda albo załozyć BOVa.
Masz dwa rozwiązania. Albo załozyć takiego DV, jest ich pełno np w 1,8T Vw Seat Skoda albo załozyć BOVa.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
-
- Spamer :P
- Kontakt:
możesz założyć atmosferycznego bova
albo coś mocniejszego ja mam metalowy DV z nissana 200sx s14, jak coś odezwij sie na pw
albo coś mocniejszego ja mam metalowy DV z nissana 200sx s14, jak coś odezwij sie na pw

Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl
- JARO_Cz-wa
- Zaawansowany użytkownik
Re: PILNE!!!!
Tak jak koledzy wspomnieli jest to zawór DV, w moim tez miałem pękniętą membrane. Ja bym tego nie kleił tylko wymienił na nowy. Te plastikowe zawory podobno aż tak bardzo trwałe nie są. Ja założyłem aluminiowy zawór DV ProPefrekta i narazie jestem zadowolony, zawsze też jest większa wytrzymałość tego jeśli by się chciało więcej powietrza dmuchnąć z turbo.MARCIN pisze:WITAM. Nawiazujac do tematu LEWE POWIETRZE... ,grzebalem troche i wygrzebałem taki maly plastikowy baniaczek zaraz za przeplywomierzem w sumie to pod nim i z jednej strony odchodzi malutki wezyk w taki trujnik i na dwa kolejne.Jeden gruby waz idzie do rury powietrza na przodzie auta na silnik rokowy i na przepustnice. w srodku tego plastikowego czegos jest taka membranka i ona ma dziure! CZY TA DZIURA W MEMBRANI MOZE WPLYNAC NA OBROTY SILNIKA?? ILE TO KOSZTUJE I GDZIE TO DOSTAC NAJSZYBCIEJ?! pilne
sprubuje ja skleic

Na fotkach możesz zobaczyć jak ja to zamontowałem