PILNE!!!!

turbo, głowica, dolot, układ paliwowy, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

Awatar użytkownika
MARCIN
Zaawansowany użytkownik
Auto: Uno 1.3T

PILNE!!!!

Post autor: MARCIN »

WITAM. Nawiazujac do tematu LEWE POWIETRZE... ,grzebalem troche i wygrzebałem taki maly plastikowy baniaczek zaraz za przeplywomierzem w sumie to pod nim i z jednej strony odchodzi malutki wezyk w taki trujnik i na dwa kolejne.Jeden gruby waz idzie do rury powietrza na przodzie auta na silnik rokowy i na przepustnice. w srodku tego plastikowego czegos jest taka membranka i ona ma dziure! CZY TA DZIURA W MEMBRANI MOZE WPLYNAC NA OBROTY SILNIKA?? ILE TO KOSZTUJE I GDZIE TO DOSTAC NAJSZYBCIEJ?! pilne
sprubuje ja skleic
PUNTO GT 1995r.
AUDI 80 B4 1.9 TDI-90KM-było(miło wspominam)
PASSAT B5 FL 1.9TDI-130KM (angol)
Silnik jest bogiem,prędkośc nałogiem,turbo podstawa,reszta to zabawa!
Awatar użytkownika
ZibiUT
"FireStarter"
Miejscowość: Kampinos
Kontakt:

Post autor: ZibiUT »

To jest prawdopodobnie zawór DV. Nie powinno być tam zadnej dziury.
Masz dwa rozwiązania. Albo załozyć takiego DV, jest ich pełno np w 1,8T Vw Seat Skoda albo załozyć BOVa.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
Lui
Spamer :P
Kontakt:

Post autor: Lui »

możesz założyć atmosferycznego bova

albo coś mocniejszego ja mam metalowy DV z nissana 200sx s14, jak coś odezwij sie na pw 8)
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
Awatar użytkownika
JARO_Cz-wa
Zaawansowany użytkownik

Re: PILNE!!!!

Post autor: JARO_Cz-wa »

MARCIN pisze:WITAM. Nawiazujac do tematu LEWE POWIETRZE... ,grzebalem troche i wygrzebałem taki maly plastikowy baniaczek zaraz za przeplywomierzem w sumie to pod nim i z jednej strony odchodzi malutki wezyk w taki trujnik i na dwa kolejne.Jeden gruby waz idzie do rury powietrza na przodzie auta na silnik rokowy i na przepustnice. w srodku tego plastikowego czegos jest taka membranka i ona ma dziure! CZY TA DZIURA W MEMBRANI MOZE WPLYNAC NA OBROTY SILNIKA?? ILE TO KOSZTUJE I GDZIE TO DOSTAC NAJSZYBCIEJ?! pilne
sprubuje ja skleic
Tak jak koledzy wspomnieli jest to zawór DV, w moim tez miałem pękniętą membrane. Ja bym tego nie kleił tylko wymienił na nowy. Te plastikowe zawory podobno aż tak bardzo trwałe nie są. Ja założyłem aluminiowy zawór DV ProPefrekta i narazie jestem zadowolony, zawsze też jest większa wytrzymałość tego jeśli by się chciało więcej powietrza dmuchnąć z turbo. :evil: A jeśli chodzi o odgłosy, to przy puszczaniu gazu tez słychać świst powietrza uchodzącego z powrotem przed turbo, ale tylko jeśli zamiast oryginalnego filtra jest stożkowy :D
Na fotkach możesz zobaczyć jak ja to zamontowałem :wink:
Załączniki
tu kolanko miedziane z układów ogrzewania domowego;)
tu kolanko miedziane z układów ogrzewania domowego;)
dv3.JPG
Mój stary zawór z pękniętą membraną
Mój stary zawór z pękniętą membraną
ODPOWIEDZ