umarł wtrysk-co dalej ?

turbo, głowica, dolot, układ paliwowy, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

Awatar użytkownika
rambo
Obserwator
Auto: Uno 1.3T

umarł wtrysk-co dalej ?

Post autor: rambo »

jak w temacie Panowie dżentelmeni.. umarł mi wtrysk-chyba?! sprawa ma się tak..przełożyłem silnik 1.3 ie z Uno do Punto (raczej wszystko szczęśliwie) i kiedy przyszła pora na jazdę próbną, autko oczywiście pojechało..ale jak :( wcale jak Uno :( słabizna!! ładowanie jest, pompa ciśnie dobrze, kable i napięcie na wszystkich cylindrach pasuje-więc co do chorery? Zaciekawiła mnie jedna ze świeć-sucha !! Moim zdaniem umarł wtrysk...ale!?

Może i za obrazowo o temacie.. ale potrzebuje pomocy, rady co może być nie tak - wtrysk czy coś innego? Od czego zacząć, jak sprawdzić? A jeśli potwierdza sie moje zdanie to co z wymianą.. jeśli trzeba wymienić wtryski to dałbym już coś mocniejszego.. tylko z czego - co podejdzie do tego modelu.

Za każde informacje będę wdzięczny - dziękuje!
For the 10 sec. i'm free !!
ziuzio
Spamer :P
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Post autor: ziuzio »

Wyciągnij listwę i zasteruj każdy wtryskiwacz plusem i minusem 12V.
Najlepiej jak każdy zasterujesz np. przez 15 sekund i porównasz objętości nalane przez każdy z osobna.
Nie zapomnij w tym czasie o podłączeniu kabla od pompy też do +12V:).
Wtryskiwacze pasują każde wysokoomowe, bo jak już rozetniesz te wężyki, to i tak trzeba coś kombinować żeby podpiąć nowe:).
Awatar użytkownika
rambo
Obserwator

Post autor: rambo »

A co jeżeli chodzi o wymianę?? możesz coś polecić? wiesz lata swojej świetności chyba już się tych wtrysków skończyły i jeśli już je wykręce to pewnie przyjdzie mi smak na mocniejsze tym bardziej że od czerwca zaczynam mody związane z podciąganiem mocy - inny IC, doładowanie itp.
For the 10 sec. i'm free !!
hz10
Spamer :P

Post autor: hz10 »

zakup sobie wtryski od saaba (czerwone) mają 360cc więc na przyszłe mody wystarczy i nie kosztują majątku :wink:
Awatar użytkownika
kania_
Zaawansowany użytkownik

Post autor: kania_ »

sprawdz czy z wtyczki wtrysku nie wysunął sie jeden z pinow ja tak mialem wtrysk dziala po zasterowaniu, ale jak zajrzalem na wtyczke
niebylo jednej z tych blaszek , nacisnolem to skrzydelko do blokowania
tej blaszki w kostce i wcisnolem i jest git
Awatar użytkownika
mouk80
Zaawansowany użytkownik
Miejscowość: Kraków
Auto: Uno 1.4T

Post autor: mouk80 »

hz10 pisze:zakup sobie wtryski od saaba (czerwone) mają 360cc więc na przyszłe mody wystarczy i nie kosztują majątku :wink:
A jaka jest mniej wiecej cena za cos takiego?
ODPOWIEDZ