Problem ze skrzynią biegów UNO TURBO 1.4 i.e. P.O.M.O.C.Y.
Problem ze skrzynią biegów UNO TURBO 1.4 i.e. P.O.M.O.C.Y.
Wtajcie jestem nowym użytkownikiem tego Forum a więc kupiłem UNO TURBO 1.4 i.e. rocznik 92 i mam problem ze skrzynią mianowicie coś strzeliło i wyciekł olej , ogólnie skrzynia teraz nie przenosi mi napędu nie chce jechac na żadnym z biegów być moze półoś strzeliła i rozwaliła gume i olej wyciekł dzisiaj bede rozbierał skrzynie i zobacze co jest nie tak... ale ogólnie mam pytanie czy skrzynia z UNO TURBO 1.3 jest taka sama? lub czy jest taka sama z UNO 1.4 lecz samego bez TURBO? chyba że ktoś ma na sprzedaż skrzynie do TURBO 1.4...?
-
- Aktywny użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
Z 1.4 N/A moze spacowac dzwonem, ale tam jest zupelnie inny system przeniesienia napędu (inne półosie).David_KRK pisze:K L I K
Pytałem niedawno o podobne rzeczyWygląda że da się założyć z 1.3T, chociaż trzeba pokombinować...
Z 1.3 T (IMHO) pasuje, ale ważna jest wersja, bo były z dolnym wybierakiem
Pozdrawiam - Binio

-
- Spamer :P
- Miejscowość: krakooff
- Auto: Uno 1.4T
W 1.4T półosie są dzielone i skręcane, zaś 1.4n/a ma półosie jednoczęściowe. W związku z innymi systemami uszczelnień takich półosi skrzynie różnią się obudowami, a wewnątrz różnią się mechanizmem różnicowym(inaczej łączy się półośka dzielona, a inaczej jednoczęściowa).
Najlepiej wrzuć skrzynie z 1.3T z górnym wybierakiem:).
Najlepiej wrzuć skrzynie z 1.3T z górnym wybierakiem:).
ogólnie będe szukał z górnym wybierakiem ale reguły nie ma czy mk1 czy mk2? jesli chodzi o samą skrzynie z górnym wybierakiem bedzie pasowała i sprzęgło ma takie same? dzięki ogólnie w kato ma gość skrzynie jade ją obejrzeć! moze juz za niedługo Turbok znów będzie łamał beemy na skrzyżowaniu hehe pozdrawiam
-
- Spamer :P
- Miejscowość: krakooff
- Auto: Uno 1.4T
Reguła jest taka, że mkII mają skrzynie z górnym wybierakiem; ale jak napisałem w 89r. były różne ciekawe przejściówki i mkI może mieć już skrzynie z górnym wybierakiem:).
Przy górnym wybieraku sprzęgło jest już takie samo(dokładnie to ten wielowypust na wałku, bo same tarcze mają różne średnice, ale to Cię nie interesuje, bo skrzynia będzie współgrać z dowolną średnicą tarczy, jeśli tylko będzie pasować wielowypust).
Przy górnym wybieraku sprzęgło jest już takie samo(dokładnie to ten wielowypust na wałku, bo same tarcze mają różne średnice, ale to Cię nie interesuje, bo skrzynia będzie współgrać z dowolną średnicą tarczy, jeśli tylko będzie pasować wielowypust).
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
Tak, półosie w 1,3T i 1,4T są takie same. Jedynie przy systemie ANTYSKID ( ABS fiata ) sa inne
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki