MBC
- mouk80
- Zaawansowany użytkownik
- Miejscowość: Kraków
- Auto: Uno 1.4T
MBC
Kupilem sobie cos takiego http://moto.allegro.pl/item194194465_mb ... turbo.html
Czy wszystko co trzeba zrobic to to po prostu odpowiednia wpiąć?
Przed regulacja lepiej to na poczatek maksymalnie przykrecic, czy maksymalnie odkrecic?
Chodzi mi o obnizenie cisnienia, bo w tej chwili mi laduje sporo ponad 1bar, a chcialbym miec ok 0,8.
Przed regulacja lepiej to na poczatek maksymalnie przykrecic, czy maksymalnie odkrecic?
Chodzi mi o obnizenie cisnienia, bo w tej chwili mi laduje sporo ponad 1bar, a chcialbym miec ok 0,8.
-
- Spamer :P
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
Re: MBC
takmouk80 pisze:Kupilem sobie cos takiego http://moto.allegro.pl/item194194465_mb ... turbo.html
najlepiej powoli wkrecac zaczynajac od troche skreconegomouk80 pisze:Przed regulacja lepiej to na poczatek maksymalnie przykrecic, czy maksymalnie odkrecic?

a tak to sie nie da, masz dziury w przewodzie do WG, albo twardsza sprezyne w wgmouk80 pisze:Chodzi mi o obnizenie cisnienia, bo w tej chwili mi laduje sporo ponad 1bar, a chcialbym miec ok 0,8.
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl
Ten MBC to moja produkcja i jesli na wykreconym na max masz za duze cisnienie to tak jak napisal kolega Lui masz najpradopodobniej dziure w wezyku lub gdzies przed akuratorem (to ta puszeczka na turbinie)
taki MBC chodzi juz w Uno turbo i sprawuje sie bez zarzutu
Natomiast jesli chcesz obnizyc boost nizej niz serja to moze byc klopot
Pozdrawiam
taki MBC chodzi juz w Uno turbo i sprawuje sie bez zarzutu
Natomiast jesli chcesz obnizyc boost nizej niz serja to moze byc klopot
Pozdrawiam
mouk80 wykrec srubke na max (sprawdz ile bedzie ladowala ci turbina) jesli bedzie ponad 1 bar to sa trzy mozliwosci
1.masz zle zamontowany MBC (wejsciem jest ten krociec na przeciwko srubki wyjsciem ten drugi i tylko tak bedzie to odpwiednio dzialac)
2.masz gdzies dzire w wezyku i dziala ona na zasadzie zwezki dodatkowo potegujac efekt dawany przez MBC
3.masz przerobiony WG (i tutaj juz bedzie problem bo trzeba by bylo wrocic do ustawien poczatkowych)
Devil na hamowni autko nie bylo wiec ciezko cos pwoiedziec rzeczowo natomaist subiektywny efekt jest taki ze autko szybciej "wkreca sie w boost" natomaist efekt w stosunku do serji jest bardzo duzy bo poprostu uzyskujesz wieksze doladowanie wiec jest spora roznica
Pozdrawiam
1.masz zle zamontowany MBC (wejsciem jest ten krociec na przeciwko srubki wyjsciem ten drugi i tylko tak bedzie to odpwiednio dzialac)
2.masz gdzies dzire w wezyku i dziala ona na zasadzie zwezki dodatkowo potegujac efekt dawany przez MBC
3.masz przerobiony WG (i tutaj juz bedzie problem bo trzeba by bylo wrocic do ustawien poczatkowych)
Devil na hamowni autko nie bylo wiec ciezko cos pwoiedziec rzeczowo natomaist subiektywny efekt jest taki ze autko szybciej "wkreca sie w boost" natomaist efekt w stosunku do serji jest bardzo duzy bo poprostu uzyskujesz wieksze doladowanie wiec jest spora roznica
Pozdrawiam
-
- Spamer :P
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
jak najbardziej, szczegolnie w przypadku dosc duzej turbiny efekty sa widoczne i to na + oczywiscie 

Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl
Devil ale jak go wysterujesz to jest elektrozawor cos go musi sterowac jak nie masz wyspecjalizowanego ukladu ( w vag-u steruje nim komputer ktory na podstawie map-a i zawrtych w programie danych otwiera w odpwoiednim czasie n75) to tego typu zaworek mozesz sobie pwoiescic na scianie (no chyba ze chcesz wyciskac max z turbiny ale to wtedy poprostu zatkaj rurke do WG efekt ten sam)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- DeviL
- Punto2 killer
- Miejscowość: Kraków
- Auto: Inne
Do sterowania mam ecumasteraQuaki pisze:Devil ale jak go wysterujesz to jest elektrozawor cos go musi sterowac jak nie masz wyspecjalizowanego ukladu ( w vag-u steruje nim komputer ktory na podstawie map-a i zawrtych w programie danych otwiera w odpwoiednim czasie n75) to tego typu zaworek mozesz sobie pwoiescic na scianie (no chyba ze chcesz wyciskac max z turbiny ale to wtedy poprostu zatkaj rurke do WG efekt ten sam)
Pozdrawiam

Slyszalem tez (glownie na zagranicznych forach) o stosowaniu n75 z mbc , ponoc najlepsze efekty ale sam nie wiem
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a