mechanik obejrzał i powiedział

pozostałe tematy nie związane z istniejącymi działami.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

marcin77
Spamer :P
Auto: Uno 1.3T

Post autor: marcin77 »

:) patrze niezły mod u kolegi
lancia dedra 2.0t
Yaninnya
Użytkownik

Post autor: Yaninnya »

marcin77 pisze::) patrze niezły mod u kolegi
To był lajcik, teraz szykuję "nieco" mocniejszy motor. :wink:
leon20vt
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: leon20vt »

Jest specjalistyczna pasta do wydechów , która fantastycznie uszczelnia i utwardza połaczenia . I wcale wtedy nie trzeba zakładać uszczelek . Sprawdzone empirycznie że lepiej wytrzymuje i dłuzej niż uszczelki . Oczywiście wszystko musi byc skręcone :)
YAMAHA R1 '05 + mocne autko .
marcin77

leon20vt pisze:Jest specjalistyczna pasta do wydechów , która fantastycznie uszczelnia i utwardza połaczenia . I wcale wtedy nie trzeba zakładać uszczelek . Sprawdzone empirycznie że lepiej wytrzymuje i dłuzej niż uszczelki . Oczywiście wszystko musi byc skręcone :)
jednak mechanior dobrze mówił :) , chodzi o paste, podpierał swoją wypowiedź właśnie o autach startujących na wyścigach (podobno nie warto uszczelki wkładać bo wydmucha szybko), chocoarz w moim przypadku nie będe startował w podobnych imprezach :wink:
lancia dedra 2.0t
ziuzio
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Post autor: ziuzio »

Silikon a pasta to rożne rzeczy, więc nie dziw się że wszystkim szczęka opadła że ktoś wpadł na pomysł żeby dawać silikon zamiast uszczelek :wink:
marcin77

ziuzio pisze:Silikon a pasta to rożne rzeczy, więc nie dziw się że wszystkim szczęka opadła że ktoś wpadł na pomysł żeby dawać silikon zamiast uszczelek :wink:
moja wina, narazie ucze się i orzekręcam nieco nazwy i określenia :roll:
lancia dedra 2.0t
Awatar użytkownika
apac
Aktywny użytkownik

Post autor: apac »

leon20vt pisze:Jest specjalistyczna pasta do wydechów , która fantastycznie uszczelnia i utwardza połaczenia . I wcale wtedy nie trzeba zakładać uszczelek . Sprawdzone empirycznie że lepiej wytrzymuje i dłuzej niż uszczelki . Oczywiście wszystko musi byc skręcone :)

a ile cos takiego kosztuje i gdzie mozna kupic taki wynalazek??
Bylo UT, jest Bravo GT.
Yaninnya
Użytkownik

Post autor: Yaninnya »

apac pisze:a ile cos takiego kosztuje i gdzie mozna kupic taki wynalazek??
Osobiście kupowałem w sklepie przy warsztacie, który naprawia wydechy (firmy Bosal). Duża tuba kosztuje ok. 30 zł, a mała z 15 zł.
leon20vt
Użytkownik
Kontakt:

Dokładnie , specjalna pasta BOSALA . Ja kupowałem w Wwie , wiem wzrokowo gdzie jest ten punkt ale ulicy nie podam bo nie znam :) Ale jak się wraca z VTG na tej ulicy gdzie przed skrzyżowaniem jest salon seata po prawej a sklep jest wcześniej jak sie zjeżdza z wiaduktu . Tzn firma tłumikarska .

Namieszałem :) ale i tak nie powinno byc kłopotu z zakupem w dobrej firmie od wydechów
Awatar użytkownika
apac
Aktywny użytkownik

Post autor: apac »

leon20vt pisze:
Namieszałem :) ale i tak nie powinno byc kłopotu z zakupem w dobrej firmie od wydechów
Panowie, potrzebuje dokladny adres, bede w wawie w piatek, w krk nie moge znalezc... no chyba ze nie szukam tu gdzie trzeba. :roll:

Faktycznie ma to sens? Byc moze bede musial zalozyc na tym downpipe jesli okaze sie ze stara uszczelka jest juz do niczego... Dluzej wytrzyma niz dorabiana na tej pascie?
Bylo UT, jest Bravo GT.
leon20vt
Użytkownik
Kontakt:

Jak chcesz to przelej mi na konto 80zł i wyśle Ci pocztą taką dużą tubę tej pasty Bosala i będziesz miał spokój .

Jak coś to wal na PW .
Awatar użytkownika
KYS
' TDI '
Miejscowość: Warszawa / Julianów
Auto: Inne
Kontakt:

Post autor: KYS »

apac pisze:Panowie, potrzebuje dokladny adres, bede w wawie w piatek, w krk nie moge znalezc...
z opisu 'leona' wynika, że jest to na ulicy Płowieckiej (niedaleko od Marsa)
marcin77

końcowe koszta całej roboty

wymiana płynów (olej silnik, chłodnica, hamulce), uszczelka kolektor wydechowy i turbiny, wymiana rozrządu, wymiana wachaczy przód, wymiana tył zbiornik z przeróbką pod plastikowy zbiornik, spawanie kolektora wydechowego, wymiana świec i kabli WN, naprawa zamka tylnej klapy :lol: , i kupe innych pierdółek związanych z rozebraniem góry silnika i okablowania itp. + 15l benzyny i pare uszczelek kosztowało mnie 450pln , dużo czy po bożemu :?: (oczywiście koszta robocizny i tych uszczelek i paliwa)
lancia dedra 2.0t
ziuzio
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Post autor: ziuzio »

Po bozemu i to jak :D . Oby faktycznie wszystko bylo zrobione :wink: .
marcin77

widziałem ile pierdzielenia jest to nie targowałem się, zapomniałem o lince sprzęgła i prędkościomierza :) że była wymieniona
lancia dedra 2.0t
ODPOWIEDZ