mechanik obejrzał i powiedział

pozostałe tematy nie związane z istniejącymi działami.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

marcin77
Spamer :P
Auto: Uno 1.3T

mechanik obejrzał i powiedział

Post autor: marcin77 »

wachacze oba do wymiany (już kupione 80pln sztuka), pasek rozrządu rolka napinacza do wymiany (kupione komplet 120pln pasek conti a rolka sfk - chyba), przegub lewy zewnętrzny odszedł na emeryture (180 nówka w planach do zakupupienia), prawy przegub żegna się ze światem (planuje też zakupić), zbiornik paliwa cieknie (szukam ale bez skutku - używka metal albo plastik), kolektor wydechowy będzie spawany, uszczelka pod turbo chyba nie będzie - będzie jakiś silikon :?: (mechanik tak stwierdził że najlepiej, uszczelka i tak wyleci za jakiś czas), linka prędkościomierza (26pln ten do montażu leży) i to chyba najważniejsze rzeczy które będą robione (no i płyny też trzeba wymienić)
jak na dzień dobry do jazdy pasuje, potem będzie ciąg dalszy .......................................... jak odbije się od dna :lol:
i właściwie najważniejsza sprawa gościu jest w temacie, wcześniej 1.3t w starej budzie też robił :) i za robote niewiele bierze (myślał że to samo auto)
lancia dedra 2.0t
Awatar użytkownika
ZibiUT
"FireStarter"
Miejscowość: Kampinos
Kontakt:

Post autor: ZibiUT »

Jezeli chodzi o uszczelkę pomiedzy kolektor a turbine to dorabiałem za 15 zł - nie wiem czy jest jakis silikon co Ci to uszczelni??

Przeguby poszukaj dobrze to moze taniej kupisz. Nie wiem czy maja do turbo ale na allegro ogłasza się jakaś firma.
Ewentualnie w wawie i nie tylko jest firma Elit która ma częsci w dobrych cenach (wejdz na autokacik.pl do działu "Kupuj z autokacikiem" i tam poszukaj firmy i bedzie wszystko wyjasnione) Kup na jedna i drugą stronę bo poleci w najmniej spodziewanym momencie.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
marcin77

Zibi122 pisze:Jezeli chodzi o uszczelkę pomiedzy kolektor a turbine to dorabiałem za 15 zł - nie wiem czy jest jakis silikon co Ci to uszczelni??

Przeguby poszukaj dobrze to moze taniej kupisz. Nie wiem czy maja do turbo ale na allegro ogłasza się jakaś firma.
Ewentualnie w wawie i nie tylko jest firma Elit która ma częsci w dobrych cenach (wejdz na autokacik.pl do działu "Kupuj z autokacikiem" i tam poszukaj firmy i bedzie wszystko wyjasnione) Kup na jedna i drugą stronę bo poleci w najmniej spodziewanym momencie.
już teraz lewa strona na kierownicy stuka (czuś wibracje), poszukam dzięki :)
lancia dedra 2.0t
Awatar użytkownika
KYS
' TDI '
Miejscowość: Warszawa / Julianów
Auto: Inne
Kontakt:

Re: mechanik obejrzał i powiedział

Post autor: KYS »

marcin77 pisze:uszczelka pod turbo chyba nie będzie - będzie jakiś silikon :?: (mechanik tak stwierdził że najlepiej, uszczelka i tak wyleci za jakiś czas)
moim zdaniem silikon szybiej "wydmucha" niż uszczelke... :roll:
ziuzio
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Post autor: ziuzio »

Jeżeli to taki problem dorobić uszczelkę, to chociaż zrob uszczelkę z wyzarzonej(np.chociażby na palniku kuchenki gazowej) blachy miedzianej,na pewno będzie lepiej niż na silikonie, bo silikon faktycznie nawet go nie zdąży wydmuchać jak będzie po nim :wink:
marcin77

62pln uszczelka oryginalna ale w polsce nie mają, trzeba czekać 2-4 tygodnie aż z włoch przyjedzie (cena ASO i chyba dobra)
lancia dedra 2.0t
Yaninnya
Użytkownik

Post autor: Yaninnya »

marcin77 pisze:pasek rozrządu rolka napinacza do wymiany (kupione komplet 120pln pasek conti a rolka sfk - chyba)
A gdzie tak tanio kupiłeś rolkę?
Awatar użytkownika
mops
"Cichociemny"
Kontakt:

Post autor: mops »

marcin77 pisze:uszczelka pod turbo chyba nie będzie - będzie jakiś silikon :?: (mechanik tak stwierdził że najlepiej, uszczelka i tak wyleci za jakiś czas),
Powiedz mechanikowi ze silikon to niech swojej wife zapoda jak chce a pod turbo/kolekktor to sie uszczelke wsadza. Sluchaj co ci tu ludki pisza bo wiedza co pisza. Ja sie z ta uszczelka kilka razy meczylem dopoki nie kupilem oryginala - teraz mam swiety spokoj.
Niemiecki temperament - hiszpańska precyzja ;-)
Awatar użytkownika
ZibiUT
"FireStarter"
Miejscowość: Kampinos
Kontakt:

Post autor: ZibiUT »

Jak chcesz to moge podjechac do kolesia co mi dorabiał i zrobi jeszcze jedną na wzór i CI wyślę poczta. Wysyłka grosze jakieś a bedzie leprza niż silikin . Tak jak pisałem dałem za nią 15 zł a wiec nie majątek i wysyłka pewnie z 2 zł wyjdzie.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
marcin77

Yaninnya pisze:
marcin77 pisze:pasek rozrządu rolka napinacza do wymiany (kupione komplet 120pln pasek conti a rolka sfk - chyba)
A gdzie tak tanio kupiłeś rolkę?
intercars , troche zniżek klubowych (regionalnych mamy)
lancia dedra 2.0t
Yaninnya
Użytkownik

Kiedyś sprawdzałem w Intercarsie, to kosztowała ponad 200,-. Masz może jakiś symbol tej rolki (mam spore rabaty w Intercarsie)?
marcin77

CT 594 Pasek rozrządu 36.23
VKM 12101 SKF rolka 91.43

tylko tyle mam z danych
lancia dedra 2.0t
Yaninnya
Użytkownik

marcin77 pisze:VKM 12101 SKF rolka 91.43
Jak wnioskuję z Twojego podpisu, jest to rolka do UT MK I z silnikiem 1.3
marcin77

tak do 1.3, o coś innego chodziło :?:
lancia dedra 2.0t
Yaninnya
Użytkownik

marcin77 pisze:tak do 1.3, o coś innego chodziło :?:
Nie, absolutnie, właśnie do 1.3 (czyli u mnie 1.6 :D ) chodziło. dzięki.
ODPOWIEDZ