jak na dzień dobry do jazdy pasuje, potem będzie ciąg dalszy .......................................... jak odbije się od dna

i właściwie najważniejsza sprawa gościu jest w temacie, wcześniej 1.3t w starej budzie też robił

już teraz lewa strona na kierownicy stuka (czuś wibracje), poszukam dziękiZibi122 pisze:Jezeli chodzi o uszczelkę pomiedzy kolektor a turbine to dorabiałem za 15 zł - nie wiem czy jest jakis silikon co Ci to uszczelni??
Przeguby poszukaj dobrze to moze taniej kupisz. Nie wiem czy maja do turbo ale na allegro ogłasza się jakaś firma.
Ewentualnie w wawie i nie tylko jest firma Elit która ma częsci w dobrych cenach (wejdz na autokacik.pl do działu "Kupuj z autokacikiem" i tam poszukaj firmy i bedzie wszystko wyjasnione) Kup na jedna i drugą stronę bo poleci w najmniej spodziewanym momencie.
moim zdaniem silikon szybiej "wydmucha" niż uszczelke...marcin77 pisze:uszczelka pod turbo chyba nie będzie - będzie jakiś silikon(mechanik tak stwierdził że najlepiej, uszczelka i tak wyleci za jakiś czas)
A gdzie tak tanio kupiłeś rolkę?marcin77 pisze:pasek rozrządu rolka napinacza do wymiany (kupione komplet 120pln pasek conti a rolka sfk - chyba)
Powiedz mechanikowi ze silikon to niech swojej wife zapoda jak chce a pod turbo/kolekktor to sie uszczelke wsadza. Sluchaj co ci tu ludki pisza bo wiedza co pisza. Ja sie z ta uszczelka kilka razy meczylem dopoki nie kupilem oryginala - teraz mam swiety spokoj.marcin77 pisze:uszczelka pod turbo chyba nie będzie - będzie jakiś silikon(mechanik tak stwierdził że najlepiej, uszczelka i tak wyleci za jakiś czas),
intercars , troche zniżek klubowych (regionalnych mamy)Yaninnya pisze:A gdzie tak tanio kupiłeś rolkę?marcin77 pisze:pasek rozrządu rolka napinacza do wymiany (kupione komplet 120pln pasek conti a rolka sfk - chyba)