Problem z zagłówkami

pozostałe tematy nie związane z istniejącymi działami.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

tercjusz
Obserwator

Problem z zagłówkami

Post autor: tercjusz »

Jak zdjąć zagłówki z przednich siedzen??
ziuzio
Spamer :P
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Post autor: ziuzio »

Mocne rwanie do góry z reguły rozwiązuje problem, jeżeli jednak nie wyskoczy Ci zagłówek, to musisz dostać się jakoś pod tapicerkę i przekręcić takie zawleczki(lub całkowicie je wyciągnąć), wtedy zagłówek wysunie się do góry bez problemu:).
Awatar użytkownika
jugo500
Zaawansowany użytkownik
Auto: Uno 1.3T

Post autor: jugo500 »

ja usiadłem na tylnej kanapie opuściłem fotel i sie siłowałem :lol:
tercjusz
Obserwator

Post autor: tercjusz »

wersja siłowa nie wchodzi w rachubę, wyczułem palcami że zagłówki są zabezpieczone zawleczkami, i chyba trzeba będzie zdjąć fotel żeby się donich dostać ,tylko nie bardzo wiem jak.Mój unik to 899,rok 99/2000.
z góry dziękuje za pomoc.
ziuzio
Spamer :P
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Post autor: ziuzio »

To jak wymacałeś tę zawleczkę to spróbuj ją tak nacisnąć aby się lekko obróciła, potem drugą tak załatw i dobrze byłoby je tak przytrzymać, a wtedy druga osoba wyciąga zagłówek:).
A jak nie dasz tak rady, to ajlepiej będzie jak wepchniesz rękę pod poszycie od tyłu-najpierw rozepnij u dołu tapicerkę od ramy siedzenia(taki podłużny plastik, sprytnie naciągnięty na metalową blaszkę), a następnie delikatnie wpychaj rękę ku górze-powinieneś sięgnąć do zawleczki:).
uno3
Obserwator

Post autor: uno3 »

Witam:) przez piec lat nie interesowały mnie zagłówki w moim unolcu do czasu kiedy wczoraj chciałem założyć pokrowce.Wyjąłem siedzenie i tak jak ktos radził dostałem sie pod tapicerke zeby przekrecić te zawleczki.Dzisiaj moge powiedziec ,ze te ceregiele były wogole niepotrzebne.Na drugim siedzeniu przetestowłem opcje zeby mocno szarpnąć zagłowek do góry(najlepiej troszke rozłożyć oparcie i usiaśc z tyłu). 3 razy i zagłówek wyskakuje.Teraz sam sie przekonałem ,ze kombinowanie pod tapicerka było bezsensowne.SZKODA CZASU!!
ODPOWIEDZ