witam mialem dzisiaj przyjemnosc rozmawiac z osoba ktora pracowala w serwisie fiata we wloszech ucielismy sobie pogawedke na temat uno turbo i powiedzial ze mozna podniesc cisnienie doladowania do jednego bara bez zmiany czegokolwiek oprocz regulacji mieszanki podobno uno w projektach mialo miec takie doladowanie ale ubezpieczalnie sie buntowaly o tym co mi powiedzial gdzies juz kiedys slyszalem a co wy o tym sadzicie od strony praktycznej
uno w projektach mialo miec takie doladowanie ale ubezpieczalnie sie buntowaly o tym co mi powiedzial gdzies juz kiedys slyszalem
Ja to gdzieś pisałem w którymś poście, a sam znalazłem to na forum Abarth. Nie wierzę w to jednak tak do końca, bo z testów różnych userów na hamowni wynika, że przy 1bar jest za mało paliwa. Kwestia zaryzykowania jednego silnika, żeby to sprawdzić .
Hehe a ja mam w moim wynalazku 1.5 bar w peaku chyba (nie sprawdzalem ,ale mowiono mi hamujac woz) , egt skoczylo do 1000st na ulamek sek . Seryjnie powinno byc 0.6 bara Bez regulacji kompa moc i moment skoczyly do gory o jakies 30-40% , niby przy ecu jest jakies pokretlo do regulacji paliwa , ale nie wierze w to . Moze kiedys pokaze wykresik , bo jest dosyc plaski itd
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a
DeviL pisze:Hehe a ja mam w moim wynalazku 1.5 bar w peaku chyba (nie sprawdzalem ,ale mowiono mi hamujac woz) , egt skoczylo do 1000st na ulamek sek . Seryjnie powinno byc 0.6 bara Bez regulacji kompa moc i moment skoczyly do gory o jakies 30-40% , niby przy ecu jest jakies pokretlo do regulacji paliwa , ale nie wierze w to . Moze kiedys pokaze wykresik , bo jest dosyc plaski itd
czyli mowicie ze lepiej nie ryzykowac bo mozna silnik przez tlumik wypluc moje uno jest z 88 roku w poznaniu gdzie mieszkam kupuje czesci w sklepie fiata ktory zajmuje sie uno mk 1 jest to firma UNIMOT czesto rozmawiam z pracownikami i jest jeden gosc ktory do nich wpada po czesci i ma on podobno UT o mocy 210 koni mechanicznych to jest mozliwe z tak malego silnika tzn kiedys jakies 3 miesiace temu widzialem jak odjechal z pod UNIMOTU normalnie asfalt w rolki pozwijal a ogien z rury taki ze mozna bylo sobie grilla zrobic moje tak nie chodzi niestety narazie go nie spotkalem ale moze sie uda
DeviL pisze:Hehe a ja mam w moim wynalazku 1.5 bar w peaku chyba (nie sprawdzalem ,ale mowiono mi hamujac woz) , egt skoczylo do 1000st na ulamek sek . Seryjnie powinno byc 0.6 bara Bez regulacji kompa moc i moment skoczyly do gory o jakies 30-40% , niby przy ecu jest jakies pokretlo do regulacji paliwa , ale nie wierze w to . Moze kiedys pokaze wykresik , bo jest dosyc plaski itd
No pokaż nie trzymaj nas w niepewności
A tam wstydze sie , powiem tylko ,ze jest dosyc plaski wykres momentu
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a