Mam uno diesel z 85 roku na pompie wtryskowej bosch VE. Mam taki problem że jak dodaje gazu to paliwo mi zaczyna sie zapowietrzać zaraz potym ja przepłynie filtr paliwa, przed filtrem jest ok a zaraz jak go przepływa to już jest jak piana albo prawie wogóle go niema.Co to może być???
Przewody doprowadzające paliwo do filtru od baka wymieniłem, wskaźnik paliwa w baku wymieniłem(ale nie na nowy, szroty górą ) filtr paliwa do diesela kupiłem nowy ale niewiem czy oryginalny do una (klijent w sklepie mówił że oryginał) i dalej to samo Co z tym zrobić?
moze reczna pompka ( o ile ja masz) nie trzyma, jakas nieszczelnosc np na odpowietrzniku. odpowietrz go na wtryskach. filtr paliwa raczej nie ma znaczenia czy oryginal czy nie ja jezdze na polskich i jest ok
A jak sie odpowietrza wtryski??? Diesel to nie jest moja najmocniejsza strona... Ręczną pompke wywaliłem bo myślałem że to przez nią ale jednak to nie ona.
reczna pompka jest zaje... jak mozesz to zamontuj ja z powrotem. musisz poodkrecac przewody od wtryskow takie metalowe idace od pompy wtryskowej i krecic rozrusznikiem az sie pojawi paliwo, wtedy wywali wiekszosc powietrza z przewodow,pompy i powinien odpalic
Tylko że on mi pali na dotyk, a pocisnąć mu nie moge(np. pod górke lub przy wyprzedzaniu) bo albo szarpie albo sie zapowietrzy tak że zgaśnie i wtedy musze go odpowietrzać(a bez pompki ręcznej niejest to najłatwiejsze)..........
Oblukaj mój profil to wszystko będziesz wiedział. A pompki niemoge narazie zamontować bo takie druciarstwo by madafaka musiałem odje$#$% żeby nim jakoś normalnie móc jeździć że nieuwieżył byś.......
A powietrze pojawia się za filtrem dopiero czy może jest już wcześniej(ale tego np. nie widać)? Jak jest wcześniej to może masz gdzieś popękane przewody i przy dużym ssaniu po prostu gdzieś zasysa powietrze i pieni się paliwo?
Przed filtrem sie nie zapowietrza, wstawiłem nowe przezroczyste przewody paliwowe( bo w oryginale były czarne) i nie widać żadnych pęcherzyków powietrza, dopiero jak paliwo przepływa filtr paliwa zaczyna mi sie zapowietrzać ( gdzieś tak już od 1800 obr/min.)Jak mu wogóle niedodaje gazu to wszystko jest ok. Normalnie załamuje ręce.......