Niemoge dodać gazu....

turbo, głowica, dolot, układ paliwowy, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

Awatar użytkownika
Fejm
Obserwator
Auto: Uno 1.3T

Niemoge dodać gazu....

Post autor: Fejm »

Mam uno diesel z 85 roku na pompie wtryskowej bosch VE. Mam taki problem że jak dodaje gazu to paliwo mi zaczyna sie zapowietrzać zaraz potym ja przepłynie filtr paliwa, przed filtrem jest ok a zaraz jak go przepływa to już jest jak piana albo prawie wogóle go niema.Co to może być???
czarny
Obserwator

Post autor: czarny »

wymien filtr paliwa na nowy i bedzie ok
ziuzio
Spamer :P
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Post autor: ziuzio »

czarny pisze:wymien filtr paliwa na nowy i bedzie ok
A jeśli to nie pomoże to dokładnie zbadaj złącza weży, czy nie ma jakichś pęknięć/nieszczelności.
Awatar użytkownika
Fejm
Obserwator

Przewody doprowadzające paliwo do filtru od baka wymieniłem, wskaźnik paliwa w baku wymieniłem(ale nie na nowy, szroty górą :twisted: :twisted: :twisted: ) filtr paliwa do diesela kupiłem nowy ale niewiem czy oryginalny do una (klijent w sklepie mówił że oryginał) i dalej to samo :? Co z tym zrobić?
czarny
Obserwator

moze reczna pompka ( o ile ja masz) nie trzyma, jakas nieszczelnosc np na odpowietrzniku. odpowietrz go na wtryskach. filtr paliwa raczej nie ma znaczenia czy oryginal czy nie ja jezdze na polskich i jest ok
Awatar użytkownika
Fejm
Obserwator

A jak sie odpowietrza wtryski??? Diesel to nie jest moja najmocniejsza strona... :roll: Ręczną pompke wywaliłem bo myślałem że to przez nią ale jednak to nie ona.
Fiat Uno MK I 85' DIESEL 1.3
czarny
Obserwator

reczna pompka jest zaje... jak mozesz to zamontuj ja z powrotem. musisz poodkrecac przewody od wtryskow takie metalowe idace od pompy wtryskowej i krecic rozrusznikiem az sie pojawi paliwo, wtedy wywali wiekszosc powietrza z przewodow,pompy i powinien odpalic
Awatar użytkownika
Fejm
Obserwator

Tylko że on mi pali na dotyk, a pocisnąć mu nie moge(np. pod górke lub przy wyprzedzaniu) bo albo szarpie albo sie zapowietrzy tak że zgaśnie i wtedy musze go odpowietrzać(a bez pompki ręcznej niejest to najłatwiejsze)..........
czarny
Obserwator

no to zamontuj ja... a skad jestes?
Awatar użytkownika
Fejm
Obserwator

Oblukaj mój profil to wszystko będziesz wiedział. A pompki niemoge narazie zamontować bo takie druciarstwo by madafaka musiałem odje$#$% żeby nim jakoś normalnie móc jeździć że nieuwieżył byś.......
ziuzio

A powietrze pojawia się za filtrem dopiero czy może jest już wcześniej(ale tego np. nie widać)? Jak jest wcześniej to może masz gdzieś popękane przewody i przy dużym ssaniu po prostu gdzieś zasysa powietrze i pieni się paliwo?
Awatar użytkownika
Fejm
Obserwator

Przed filtrem sie nie zapowietrza, wstawiłem nowe przezroczyste przewody paliwowe( bo w oryginale były czarne) i nie widać żadnych pęcherzyków powietrza, dopiero jak paliwo przepływa filtr paliwa zaczyna mi sie zapowietrzać ( gdzieś tak już od 1800 obr/min.)Jak mu wogóle niedodaje gazu to wszystko jest ok. Normalnie załamuje ręce....... :(
ziuzio

Skoro powietrze pojawia się w okolicach filtra, to nie ma siły żeby wszystko tam było szczelne:). Sprawdź dokłanie wszystkie złącza i sam filtr.
ODPOWIEDZ