zalewa mi autko

turbo, głowica, dolot, układ paliwowy, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

Awatar użytkownika
DeviL
Punto2 killer
Miejscowość: Kraków
Auto: Inne

Post autor: DeviL »

Dzieki za fajne wyjasnienia , mam niskoomowe wtryski , wiec jak co nie bedzie problemu . Seryjne stykaja do jakis 230km wiec spox :)
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a ;)
Awatar użytkownika
DeviL
Punto2 killer

"sprawdź wężyk dochodzący do mapensora też tak miałem poprostu był za miekki i go zgniatało podciśnienie jakie robi się w kolektorze po zamknięciu przepustnicy co powodowało złą jego pracę i zalewanie świec ! " <-- cytat
colin jak myslisz czy wezyk moze to powodowac ?
colin
Użytkownik

Post autor: colin »

No pewno moze - zalezy od materialu wezyka:)
ziuzio
Spamer :P
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Post autor: ziuzio »

A jaki masz regulator ciśnienia paliwa? Czy jest szczelny i np. nie puszcza paliwa do kolektora ssącego przez wężyk 'sterujący'?
Jaka elektronika steruje tym silnikiem?
I z jakiej Lancii dokładnie jest ten silnik, bo nie kojarzę Delty z 1.6 16V(tylko 8V widziałem, ale może nie spotkałem takiego modelu):)?
Awatar użytkownika
DeviL
Punto2 killer

Z delty hf turbo czyli 1.6 8v i.e , regulator seryjny , ecu chyba taki jak we wszystkich deltach turbo o ile sie nie myle (ponoc w coswortah tez taki montowali) , co Ci to mowi ? :wink:
ziuzio

A kto montował silnik? ASO Frey na Sierpowej(robił się tam jakiś Punciak II, też biały, z podobnym planem, tylko coś projekt się trochę ciągnął):)?
Powodów problemu z odpalaniem może być pełno - świece czyste, czy przykopcone? No i jeszcze nie padła odpowiedź jakie wartości daje MAP:)?
Awatar użytkownika
DeviL
Punto2 killer

ziuzio pisze:A kto montował silnik? ASO Frey na Sierpowej(robił się tam jakiś Punciak II, też biały, z podobnym planem, tylko coś projekt się trochę ciągnął):)?
Powodów problemu z odpalaniem może być pełno - świece czyste, czy przykopcone? No i jeszcze nie padła odpowiedź jakie wartości daje MAP:)?
Poczytaj temat to sie dowiesz ,ze map padl , swiece czarne , bo zalewa (o czym mowi temat) , halo :lol:
ASO frey hehe ale nazwa , powinno sie zwac inaczej , ale bym musial nabluzgac
ziuzio

Padł i nie daje sygnału?Sprawdzałeś:)?
Awatar użytkownika
DeviL
Punto2 killer

ziuzio pisze:Padł i nie daje sygnału?Sprawdzałeś:)?
Elektronik Goduli sprawdzal , i mowil ,ze nie daje sygnalu . Podpinali sie pod ecu i widzieli co i jak o czym chyba juz wczesniej pisalem , halo :P
ziuzio

DeviL pisze: Elektronik Goduli sprawdzal , i mowil ,ze nie daje sygnalu . Podpinali sie pod ecu i widzieli co i jak o czym chyba juz wczesniej pisalem , halo :P
Ale pisałeś o jakichś dwóch sztukach MAPów, że na jednym przerywał, na drugim nie, ale skoro padnięty to w sumie jasne:).
Awatar użytkownika
DeviL
Punto2 killer

ziuzio pisze:
DeviL pisze: Elektronik Goduli sprawdzal , i mowil ,ze nie daje sygnalu . Podpinali sie pod ecu i widzieli co i jak o czym chyba juz wczesniej pisalem , halo :P
Ale pisałeś o jakichś dwóch sztukach MAPów, że na jednym przerywał, na drugim nie, ale skoro padnięty to w sumie jasne:).
No bo 1 byl padniety , 2gi niby nie , a teraz nagle padl , pewnie sie okaze ze rurka jest zle podlaczona od podcisnienia :wink: Bo niby mi tam ktos mowil ,ze pokazuje odczyt 40kPa , a map jest z zakresu 20-250 , wiec jakby padl to chyba by wogole nie dal odczytu , eh ogolnie jeden gada to drugi tamto :twisted:
Awatar użytkownika
DeviL
Punto2 killer

mpx4250ap daje rade , auto normalnie pali , nie zalewa juz , wiec polecam ten wynalazek (mam nadzieje ,ze sie nie popsuje) :wink:
colin
Użytkownik

Post autor: colin »

DeviL pisze:mpx4250ap daje rade , auto normalnie pali , nie zalewa juz , wiec polecam ten wynalazek (mam nadzieje ,ze sie nie popsuje) :wink:
Cieszyc sie ze dziala:) Ogolnie rzecz biorac jak go zepsujesz, to znaczy sie ze cos nie tak z elektryka w aucie. No i mam nadzieje ze tak zamontowany ze sie nie urwie nic.
Awatar użytkownika
DeviL
Punto2 killer

colin pisze:
DeviL pisze:mpx4250ap daje rade , auto normalnie pali , nie zalewa juz , wiec polecam ten wynalazek (mam nadzieje ,ze sie nie popsuje) :wink:
Cieszyc sie ze dziala:) Ogolnie rzecz biorac jak go zepsujesz, to znaczy sie ze cos nie tak z elektryka w aucie. No i mam nadzieje ze tak zamontowany ze sie nie urwie nic.
No mam nadzieje , teraz cos ponoc przy turbinie nie bangla , a byla robiona w TDC
ODPOWIEDZ