podłączenie OBROTOMIERZA w zegarach z Turbo na silniku 1.0..
-
- Użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
podłączenie OBROTOMIERZA w zegarach z Turbo na silniku 1.0..
Mam proste pytanie. Założyłem zegary od Uno Turbo do swoejgo uniaka z silnikiem 1.0 (narazie:) Jak do cholery podpiąć obrotomierz, zeby działał? Tzn. wiem, że najlepiej poprowadzić ze styku na kostce zegarów (4 kostka, 5 styk - tak wynika ze schematów) przewód do cefki i ja owinąć na którymś wychodzącym z niej przewodzie. Ale czy to zadziała i noie zjara mi czegoś lub nie rozładuje akumulatora? Czy mam jakoś poprowadzić jeszcze przewody do skrzynki bezpieczników? Proszę o pomoc, może jakiś schemacik? Pozdrawiam !
-
- Spamer :P
- Miejscowość: krakooff
- Auto: Uno 1.4T
Re: podłączenie OBROTOMIERZA w zegarach z Turbo na silniku 1
Joshi pisze:Tzn. wiem, że najlepiej poprowadzić ze styku na kostce zegarów (4 kostka, 5 styk - tak wynika ze schematów) przewód do cefki i ja owinąć na którymś wychodzącym z niej przewodzie.
Przewód ciągniesz do cewki, ale nigdzie go nie owijasz, tylko podpinasz do styku z oznaczeniem '1'(lub czasem opisany jako '-').
Będzie działać dobrze, nic się nie zjara ani nie rozładuje akumy(jeżeli reszta instalacji jest w porządku:)).
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Jak wyzerować obrotomierz ? ? ?
Zrobiłem jak mi poleciłeś i działa
Tylko zaś kolejny mini-zonk się pojawił. Obrotomierz nawet gdy auto jest zgaszone, pokazuje już 500 obr/min. Tak więc mam ciągle zawyżone obroty. Jak mogę ustawić wskazówke na zero, żeby wynik był prawdziwy a nie przekłamany o te 500 obr/min? Po prostu wskazowkę wygiac lekko na 0 czy jest moze jakis reset czy zerowanie obrotomierza?

- Pumba_bielsko
- Aktywny użytkownik
- Kontakt:
-
- Spamer :P
- Kontakt:
ja tak mamjugo500 pisze:a zegary mk1 nie mają tak fabrycznie ??
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl
- Pumba_bielsko
- Aktywny użytkownik
- Kontakt: