Lewarek out of control ;)
-
- Aktywny użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
Lewarek out of control ;)
Hejka
Mam luźny lewarek zmiany biegów i chcę z tym coś zrobić, bo nie chcą mi wchodzić skrajne biegi, trzeba czasem siły użyć, bo trudno wypozycjonować drążek, jak wszystko na drugim końcu lata. Co mi trzeba do skasowania luzów układu zmiany biegów? Widziałem kiedyś (a teraz jak za złość nie mogę znaleźć) na allegro taki komplet do una, będzie to? Jak nie to, to o co wołać w sklepie?
Pozdro
Mam luźny lewarek zmiany biegów i chcę z tym coś zrobić, bo nie chcą mi wchodzić skrajne biegi, trzeba czasem siły użyć, bo trudno wypozycjonować drążek, jak wszystko na drugim końcu lata. Co mi trzeba do skasowania luzów układu zmiany biegów? Widziałem kiedyś (a teraz jak za złość nie mogę znaleźć) na allegro taki komplet do una, będzie to? Jak nie to, to o co wołać w sklepie?
Pozdro
UT 1.3 T 88'
-
- Użytkownik
Ten zestawik podobno był do dupy(słyszałem to z drugiej ręki). Najlepiej wymienić cięgienka, bo mają one takie "kulowe mechanizmy " które pod wpływem czasu po prostu sie wyrobiły
Ja u siebie musze jeszcze wymienić mechanizm który trzyma lewarek - tą kulke przykręconą do podłogi. Jak uda Ci się coś wykminić to daj znać.

Uno 1,3 Turbo 85'
- Pumba_bielsko
- Aktywny użytkownik
- Kontakt:
-
- Użytkownik
To jest nick Krzysztof Fly kolesia który kiedyś miał na handel na allegro taki zestawik naprawczy do Uniaczka. Wtedy kosztowało to 15 zeta. A to namiary na niego krzysztof@tuchola.net lub tel. 0602 186707.
Uno 1,3 Turbo 85'
-
- Spamer :P
- Kontakt:
Ja wpewnym stopniu poprawiłem działanie 20to letniego lewarka,
użyłem do tego celu kleju na ciepło, kubka po jogurcie i jakichś podkładek,
przy pomocy tego zestawu zmniejszyłem jak się tylko dało wszystkie luzy
po części zdało egzamin, lewarek chodzi dużo lepiej niż przed zabiegem, choć do zupełnie dobrego działania jeszcze mu brakuje
użyłem do tego celu kleju na ciepło, kubka po jogurcie i jakichś podkładek,

po części zdało egzamin, lewarek chodzi dużo lepiej niż przed zabiegem, choć do zupełnie dobrego działania jeszcze mu brakuje

Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl
- Pumba_bielsko
- Aktywny użytkownik
- Kontakt:
-
- Spamer :P
- Kontakt:
nie ma co dawać fot, poprostu we wszystkie te przeguby kulowe nawaliłem kleju na ciepło
tam gdzie było coś przykręcane to dawałem podkładki dodatkowe
a kawałki plastików z kubka dawałem na wszystkie ośki
pewnie długo to nie potrzyma, narazie zrobiłem kilkaset km i nie czuć żeby zaczęło już się coś wyrabiać
tam gdzie było coś przykręcane to dawałem podkładki dodatkowe
a kawałki plastików z kubka dawałem na wszystkie ośki
pewnie długo to nie potrzyma, narazie zrobiłem kilkaset km i nie czuć żeby zaczęło już się coś wyrabiać

Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl