OKi - ale Goofer, tak mówiąc "na chłopa":
- Podciśnienie idzie jak szło (ten mały wężyk);
- rura idąca od "dołu" DV fabrycznego (na dole niebieskiej strzałki) idzie do BOV;
- rura która idzie od boku DV Boscha ma być zaślepiona, tak? Podobno korek od szampana pasuje ?
Tam gdzie czerwona strzałka jest założony wąż który leci od króćca przed przepustnicą i jeżeli bardzo sobie tego węża upodobałeś to możesz tam założyć BOV
Tam gdzie zielona strzałka wylatuje upuszczone powietrze i tym króćcem DV jest wpięty w dolot za przepływomierzem - wyciągasz go a dziurę po nim zaślepiasz.
Jaśniej już nie potrafię, nie wiem zresztą coś się tak uczepił tych króćców skoro i tak go wyrzucasz
Szukam po prostu "obrazkowej" odpowiedzi na pytanie jak to zamontować
poza tym tak myślę - ten na dole idzie do przepustnicy (to z zieloną "szczałeczką"), tak? bo tak jak patrzę po instalacjach robionych ogólnie to tam waśnie wpinają BOV...
Czyli:
- niebieski to podciśnienie
- Zielony do podłączenia BOV?
- czerwony do zaślepienia?
Dokładnie tam gdzie koniec zielonej strzałeczki wtykasz korek i zapominasz, że tam w ogóle kiedykolwiek był jakiś otwór, najlepiej od razu po wyjęciu wyrzuć też DV bo znów będziesz myślał o tym co nie trzeba. Tym sposobem zostaje ci wolny jeden koniec węża (czerwona strzałka) i możesz sobie tam wetknąć BOV, równie dobrze możesz tego węża całkiem wypieprzyć i wpiąć się bezpośrednio na króciec (fotka Adriana).
Punto 1.4 GT
Warszawa (Bemowo) 21.04.2013 sss 1/4 mili Czas 14.162 ET
Ełk 11.08.2013 sss 1/4 mili Czas 13.809 ET
Biała Podlaska 31.05.2014 VII Zlot CKPL 1/4 mili Czas 13.577 ET
Punto GT 1.8 Turbo
02.10.2016 King Of Poland 1/4 mili Czas 12.600 ET
siemka ktoś mógłby mi powiedzieć co o za bov?? http://img77.imageshack.us/img77/6623/2 ... 0040fq.jpg" target="_blank
i jakie jest jego ciśnienie robocze?
Od jakiegoś czasu nie słyszę tego charakterystycznego "pssss" i nie wiem nawet jak się do tego zabrać. Jeżdżę na t28 1,2bar. I nie wiem czy to wina sprężyny/ciśnienia czy się zatarł a może jeszcze inne licho
Z góry dzięki za odp
POZDRO