gdzie kupić wałek rozrządu punto gt
-
- Spamer :P
- Auto: Uno 1.3T
Re: gdzie kupić wałek rozrządu punto gt
bzdury panie piszesz że drogo, wałek z tej firmy jest NIEZNISZCZALNY i jest to wystarczający powód żeby go tam naprawić w całości(wszystkie krzywki)
- DeviL
- Punto2 killer
- Miejscowość: Kraków
- Auto: Inne
Ja mialem robiony 1 walek (poprawka 1 krzywki) w rewarze , i przyznam ,ze cenia sie , ale robota byla ponizej 24H
o 16 oddalem a o 9 next dnia koles dzwonil ,ze do odbioru . Przy okazji sprawdzili oba walki (katy,wzniosy) czy gra i tyle.

Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a 

-
ty jesteś z krakowa to cene masz jeszcze lepszą 

-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Bydgoszcz
nie pisałem mając na myśli że tak drogo że szok ale ta sama robota a 290żł w Krakowie 460zł
mi nie chodzi o kasę bo byłem gotów kupić nawet oryginał ale podobno oryginał kupa a światek na miejscu
wszystko się okaże
panowie powiedzcie czy pod docisk wałka tą pokrywkę zamykającą wałek rozrządu jest wkładana jakaś uszczelka
mi nie chodzi o kasę bo byłem gotów kupić nawet oryginał ale podobno oryginał kupa a światek na miejscu
wszystko się okaże
panowie powiedzcie czy pod docisk wałka tą pokrywkę zamykającą wałek rozrządu jest wkładana jakaś uszczelka
- goofer007
- Miejscowość: SZA
- Auto: Punto GT
Patrz link który ci podesłałem na poprzedniej stroniedziabi3 pisze:panowie powiedzcie czy pod docisk wałka tą pokrywkę zamykającą wałek rozrządu jest wkładana jakaś uszczelka

176B6.000 1372 GT
146A2.246 1301 TIE
146A2.246 1301 TIE
-
- Aktywny użytkownik
ok poszukam
uszczelki pod pokrywę zaworów i obudowę wałka zamówione , uszczelniacz wałka zamówiony.
klucz do odkręcania koła zębatego wałka rozrządu robi się
panowie pytanko takie:
czy trzeba uważać przy wymianie płytek aby nie docisnąć zaworu do tłoka i go nie uszkodzić
inaczej jeszcze zapytam :
czy trzeba obrócić wałek na poszczególnym cylindrze do jakiejś pozycji aby nacisnąć szklankę aby nie uszkodzić zaworu
bo jak dokonywać pomiaru luzu zaworu to wiem
uszczelki pod pokrywę zaworów i obudowę wałka zamówione , uszczelniacz wałka zamówiony.
klucz do odkręcania koła zębatego wałka rozrządu robi się
panowie pytanko takie:
czy trzeba uważać przy wymianie płytek aby nie docisnąć zaworu do tłoka i go nie uszkodzić
inaczej jeszcze zapytam :
czy trzeba obrócić wałek na poszczególnym cylindrze do jakiejś pozycji aby nacisnąć szklankę aby nie uszkodzić zaworu
bo jak dokonywać pomiaru luzu zaworu to wiem
-
- Aktywny użytkownik
Więc panowie kropek dostał zregenerowany wałek u swiątka , poskładany przetestowany
cała zabawa z regeneracją wałka wyniosła mnie 290żł <regeneracja całego wałka tzn napawanie wszystkich krzywek> i 5 płytek po 7zł to 35 zł i 2 uszczelki za 23zł i z 5 paczek papierosów na złagodzenie stresu
Powiem tak głupi wałek a teraz normalnie ogień w szopie , auto wreszcie pracuje jak należy , już nim nie trzęsie nie popierduje na wolnych nie śmierdzi dziwnie z rury.
Auto nabrało mocy turbo wstaje okropnie szybko i o wiele płynniej nabiera mocy tzn pedał gazu stał się strasznie czuły.
A tak wygląda wałek po regeneracji już zamontowany w obudowie

tak naprawiana krzywka która była zmasakrowana dokoła i prawdopodobnie nie domykał się na niej zawór wydechowy

i ta krzywka po prawej

i ta po lewej

musiałem także wkleić kilka szpilek do mocowania pokrywy zaworów bo poprzedni właściciel wykręcił szpilki i wkręcił śruby zwykłe i po kilku zdjęciach pokrywy gwint się zerwał
klej którym wklejałem szpilki trzyma jak beton tylko trzeba było go wygrzewać w 100stopniach aby dobrze chwycił

cała zabawa z regeneracją wałka wyniosła mnie 290żł <regeneracja całego wałka tzn napawanie wszystkich krzywek> i 5 płytek po 7zł to 35 zł i 2 uszczelki za 23zł i z 5 paczek papierosów na złagodzenie stresu
Powiem tak głupi wałek a teraz normalnie ogień w szopie , auto wreszcie pracuje jak należy , już nim nie trzęsie nie popierduje na wolnych nie śmierdzi dziwnie z rury.
Auto nabrało mocy turbo wstaje okropnie szybko i o wiele płynniej nabiera mocy tzn pedał gazu stał się strasznie czuły.
A tak wygląda wałek po regeneracji już zamontowany w obudowie

tak naprawiana krzywka która była zmasakrowana dokoła i prawdopodobnie nie domykał się na niej zawór wydechowy

i ta krzywka po prawej

i ta po lewej

musiałem także wkleić kilka szpilek do mocowania pokrywy zaworów bo poprzedni właściciel wykręcił szpilki i wkręcił śruby zwykłe i po kilku zdjęciach pokrywy gwint się zerwał
klej którym wklejałem szpilki trzyma jak beton tylko trzeba było go wygrzewać w 100stopniach aby dobrze chwycił

-
- Aktywny użytkownik
recenzja wałka światka
panowie pewnie pamiętacie mnie i moje śmieszne posty na temat wałka i płytek
więc za waszą radą w czerwcu zregenerowałem wałek i zapodałem na pokład punciaka
po 4 miesiącach i przeszło 10 tysiącach wałek wygląda jak wyglądał w dniu odebrania z siedziby swiątaka w Bydgoszczy , wszystkie krzywki idealne , płytki nie nadrzarte
wszystko tak jak sobie wymarzyłem , więc polecam zwłaszcza że wszystkie krzywki są obecnie szlifowane u pana świątka szlifierką cnc
ja się załapałem na manual ale jest idealny
Dopisuj się do istniejących wątków!
ok wodzu , porządek musi być

więc za waszą radą w czerwcu zregenerowałem wałek i zapodałem na pokład punciaka
po 4 miesiącach i przeszło 10 tysiącach wałek wygląda jak wyglądał w dniu odebrania z siedziby swiątaka w Bydgoszczy , wszystkie krzywki idealne , płytki nie nadrzarte
wszystko tak jak sobie wymarzyłem , więc polecam zwłaszcza że wszystkie krzywki są obecnie szlifowane u pana świątka szlifierką cnc
ja się załapałem na manual ale jest idealny
Dopisuj się do istniejących wątków!
ok wodzu , porządek musi być

-
- Obserwator
- Miejscowość: Jastrzębie-Zdrój
Mam podobny problem co kolega. Nie stać mnie za bardzo na nowy wałek więc szukam innego sposobu. Potrzebowałbym informacji gdzie porządnie zregenerują mi wałek, nazwa firmy jakiś nr kontaktowy oraz jeśli jest taka możliwość to z jakich aut pasuje wałek do mojego GT. Proszę o szybką odpowiedź pozdrawiam!
-
- Obserwator
- Miejscowość: Żyrardów
- Auto: Punto GT
Jeśli jeszcze nie ogarnąłeś tematu to namiar na Świątka: http://www.swiatek.com.pl/go.live.php" target="_blank
Ja też swój wałek regenerowałem tam, zapłaciłem trzysta kilkanaście zł + wysyłka, więc cena OK i odświeżone mam wsztstkie krzywki.
Ja też swój wałek regenerowałem tam, zapłaciłem trzysta kilkanaście zł + wysyłka, więc cena OK i odświeżone mam wsztstkie krzywki.
Punto GT powered by LPG - tjuninguje sie 

-
- Aktywny użytkownik
kolego do światka mam 4 km i zrobili mi tam wałek po 1,5 roku wygląda jak igła i ma nalatane ponad 35 tysi i jest ok