gdzie kupić wałek rozrządu punto gt

turbo, głowica, dolot, układ paliwowy, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

hz10
Spamer :P
Auto: Uno 1.3T

Re: gdzie kupić wałek rozrządu punto gt

Post autor: hz10 »

bzdury panie piszesz że drogo, wałek z tej firmy jest NIEZNISZCZALNY i jest to wystarczający powód żeby go tam naprawić w całości(wszystkie krzywki)
Awatar użytkownika
DeviL
Punto2 killer
Miejscowość: Kraków
Auto: Inne

Post autor: DeviL »

Ja mialem robiony 1 walek (poprawka 1 krzywki) w rewarze , i przyznam ,ze cenia sie , ale robota byla ponizej 24H :wpysk: o 16 oddalem a o 9 next dnia koles dzwonil ,ze do odbioru . Przy okazji sprawdzili oba walki (katy,wzniosy) czy gra i tyle.
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a ;)
hz10

Post autor: hz10 »

ty jesteś z krakowa to cene masz jeszcze lepszą :mrgreen:
dziabi3
Aktywny użytkownik
Miejscowość: Bydgoszcz

Post autor: dziabi3 »

nie pisałem mając na myśli że tak drogo że szok ale ta sama robota a 290żł w Krakowie 460zł

mi nie chodzi o kasę bo byłem gotów kupić nawet oryginał ale podobno oryginał kupa a światek na miejscu

wszystko się okaże

panowie powiedzcie czy pod docisk wałka tą pokrywkę zamykającą wałek rozrządu jest wkładana jakaś uszczelka
Awatar użytkownika
goofer007
Miejscowość: SZA
Auto: Punto GT

Post autor: goofer007 »

dziabi3 pisze:panowie powiedzcie czy pod docisk wałka tą pokrywkę zamykającą wałek rozrządu jest wkładana jakaś uszczelka
Patrz link który ci podesłałem na poprzedniej stronie :cisza:
176B6.000 1372 GT
146A2.246 1301 TIE
dziabi3
Aktywny użytkownik

ok poszukam

uszczelki pod pokrywę zaworów i obudowę wałka zamówione , uszczelniacz wałka zamówiony.

klucz do odkręcania koła zębatego wałka rozrządu robi się

panowie pytanko takie:

czy trzeba uważać przy wymianie płytek aby nie docisnąć zaworu do tłoka i go nie uszkodzić

inaczej jeszcze zapytam :

czy trzeba obrócić wałek na poszczególnym cylindrze do jakiejś pozycji aby nacisnąć szklankę aby nie uszkodzić zaworu

bo jak dokonywać pomiaru luzu zaworu to wiem
dziabi3
Aktywny użytkownik

Więc panowie kropek dostał zregenerowany wałek u swiątka , poskładany przetestowany

cała zabawa z regeneracją wałka wyniosła mnie 290żł <regeneracja całego wałka tzn napawanie wszystkich krzywek> i 5 płytek po 7zł to 35 zł i 2 uszczelki za 23zł i z 5 paczek papierosów na złagodzenie stresu

Powiem tak głupi wałek a teraz normalnie ogień w szopie , auto wreszcie pracuje jak należy , już nim nie trzęsie nie popierduje na wolnych nie śmierdzi dziwnie z rury.

Auto nabrało mocy turbo wstaje okropnie szybko i o wiele płynniej nabiera mocy tzn pedał gazu stał się strasznie czuły.

A tak wygląda wałek po regeneracji już zamontowany w obudowie

Obrazek

tak naprawiana krzywka która była zmasakrowana dokoła i prawdopodobnie nie domykał się na niej zawór wydechowy

Obrazek
i ta krzywka po prawej
Obrazek
i ta po lewej
Obrazek

musiałem także wkleić kilka szpilek do mocowania pokrywy zaworów bo poprzedni właściciel wykręcił szpilki i wkręcił śruby zwykłe i po kilku zdjęciach pokrywy gwint się zerwał

klej którym wklejałem szpilki trzyma jak beton tylko trzeba było go wygrzewać w 100stopniach aby dobrze chwycił

Obrazek
dziabi3
Aktywny użytkownik

recenzja wałka światka

panowie pewnie pamiętacie mnie i moje śmieszne posty na temat wałka i płytek :jump2:

więc za waszą radą w czerwcu zregenerowałem wałek i zapodałem na pokład punciaka

po 4 miesiącach i przeszło 10 tysiącach wałek wygląda jak wyglądał w dniu odebrania z siedziby swiątaka w Bydgoszczy , wszystkie krzywki idealne , płytki nie nadrzarte

wszystko tak jak sobie wymarzyłem , więc polecam zwłaszcza że wszystkie krzywki są obecnie szlifowane u pana świątka szlifierką cnc

ja się załapałem na manual ale jest idealny

Dopisuj się do istniejących wątków!

ok wodzu , porządek musi być :oops:
bukow
Obserwator
Miejscowość: Jastrzębie-Zdrój

Post autor: bukow »

Mam podobny problem co kolega. Nie stać mnie za bardzo na nowy wałek więc szukam innego sposobu. Potrzebowałbym informacji gdzie porządnie zregenerują mi wałek, nazwa firmy jakiś nr kontaktowy oraz jeśli jest taka możliwość to z jakich aut pasuje wałek do mojego GT. Proszę o szybką odpowiedź pozdrawiam!
Śpiący
Obserwator
Miejscowość: Żyrardów
Auto: Punto GT

Post autor: Śpiący »

Jeśli jeszcze nie ogarnąłeś tematu to namiar na Świątka: http://www.swiatek.com.pl/go.live.php" target="_blank
Ja też swój wałek regenerowałem tam, zapłaciłem trzysta kilkanaście zł + wysyłka, więc cena OK i odświeżone mam wsztstkie krzywki.
Punto GT powered by LPG - tjuninguje sie ;)
dziabi3
Aktywny użytkownik

kolego do światka mam 4 km i zrobili mi tam wałek po 1,5 roku wygląda jak igła i ma nalatane ponad 35 tysi i jest ok
ODPOWIEDZ