odgrzewam stary kotlet (może jeszcze pamiętacie), możecie podać jaki dokładnie pasuje model:?: , kiedyś pisałem że u mnie pompa pracuje non stop a powinna na dzień dobry tylko głośno bzyczeć
To jest nr HELLA takiego przekaźnika 4RP 008 189-111
W intercars kupisz bez problemu. Ewentualnie widze ze wystepuje również w wielu innych samochodach :
Masz chyba przerobiona instalację wiec ten przekaźnik moze Ci się nie przydac. Po za tym on nie ma wiekszego wpływu na pracę silnika czy pompy a poprostu po zapłonie daje zasilanie na pompe która non stop chodzi. Tak naprawde to nic jej się nie stanie.
miałem dziś taką bardzo nie miła przygode, pojechałem na wioche w odwiedziny do ciotki. wszystko piekinie i miło do czasu aż przyszedł czas na wyjazd,wsiadam do auto odpalam a tu nic. kreci i kreci i dupa .otwieram maske na wskazniku od pcisnienia paliwa "0".wiec dobieram sie na szybko do pompy,moze zasyfiony filterek.NIE. Sprawdzam zasilanie , a tu nie ma + na zasilanie pompy-PODEJRZENIA PRZEKAŻNIK-zrobiłem na krótko przez przełącznik który przypadkim miałem i super zapalił bez żadnego ale.
Pytanie gdzie w punto znajduje sie przekaznik od pampy paliwa( bezpieczniki były sparawdzane)?
PUNTO GT 1995r.
AUDI 80 B4 1.9 TDI-90KM-było(miło wspominam)
PASSAT B5 FL 1.9TDI-130KM (angol)
Silnik jest bogiem,prędkośc nałogiem,turbo podstawa,reszta to zabawa!
z lewej strony czy tak na srodku miedzy kolektorek a ABSem ?
PUNTO GT 1995r.
czytałem na forum punto ze przekaznik od pompy znajduje sie po lewej stronie i jest to ten czarny wysoki pod dwomo "srebrnymi"
Załączniki
PUNTO GT 1995r.