Padła uszczelka

turbo, głowica, dolot, układ paliwowy, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

wsk
Spamer :P
Miejscowość: Jaworzno
Auto: Uno 1.3T

Re: Padła uszczelka

Post autor: wsk »

Nie bede zakladal nowego tematu bo to w pewnym stopniu kontynuacja.
Jaka ciecza mam wykonac pomiar objetosci komory spalania oraz pomiar objetosci przestrzeni nad tlokiem za pomoca biurety??? Bo musze wkoncu wyliczyc ten stopien sprezania, nie daje mi to spokoju.
Fiat Uno Turbo 1301 Turbo@150HP 216Nm - zdedchło
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo :D - śmigam
simon1989

Post autor: simon1989 »

Kup w aptece 100ml parafiny(4zl :) ). Musisz miec biurete z podzialka nie wieksza niz 0.2ccm, bo taka niby ma byc maksymalna roznica objetosci pomiedzy 4 komorami spalania.
Jak plaszczyzna glowicy bedzie po frezowaniu to dookola komory spalania posmaruj byle jakim smarem zeby parafina nie przeszla miedzy plaszczyzne a szklo.
turbomaniak

Post autor: turbomaniak »

Pawel napisz czego potrzebujesz do projektu i policze Ci wszystko, moj nr fona chyba masz wiec dzwon 602... :wink:
wsk
Miejscowość: Jaworzno

Post autor: wsk »

Na biurete czekam az przyjdzie, moj nr bloku 176A9000 i znalazlem sporo sprzecznych informacji na temat CR 9,2:1, 9,5:1, 9,8:1, tez nie wiem jaka ma byc na tym orginalnie glowica, te dwie ostatnie to sporo za duzo jak na 1 bar. Spoko chce sobie sprobowac, pozniej zweryfikujemy jakos te obliczenia, nr nie mam bo zgubilem tel i mam nowy nr :D, juz bym chcial gada palic, wczoraj po dlugich bojach zobaczylem iskre oraz jak cykaja wtyrski za pomoca Megasquirt-a :D :D :D :D.
Powiedzcie mi ile sie zgniecie uszelka pod glowice jak dokrece??? Uszczelka to Victor Reinz sruby rownierz.
Fiat Uno Turbo 1301 Turbo@150HP 216Nm - zdedchło
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo :D - śmigam
ODPOWIEDZ