simon1989 pisze:BTW Pytanie przy okazji włoskich 4x4. Czy napęd Q4 w AR 155 to ten sam napęd montowany w Lancii Dedrze Intergrale?
wsk pisze:Ten sam naped bo te samochody sa blizniacze razem z Tempra.
tak dla sprostowania Q4 i Dedra Integrale są różnice np w tylnym dyfrze Q4 to torsen a Dedra zwykły mechanizm różnicowy z el. blokadą jest więcej różnic np przełożenia w skrzyni itd
Ja ostatnio siędzę trochę przy fordach i tak wstępnie popatrzyłem że najlepiej to będzie wrzucić 4x4 z sierry, co jak co ale to włazi wszędzie, nawet do forda ka czy mini starego zmieścili, a umieszczenie silnika wzdłużnie jest dużo prostsze niż poprzecznie. Problem jest jak będziemy chcieli dać silnik fiatowski ale to też do załatwienia, choć ja wolałbym zeteca. Jak skończe sierre to może się zabiore za uno bo lubie coś pociąć i pospawać, jezdzić nie muszę
the drive shafts
this is very simple, all you need is 2 passenger side gt shafts and 2 coupe inner c/v joints.
remove the gt inner c/v joints, and replace them with the coupe ones.
fiat were very kind when making these 2 cars and used the same size spline on the shafts.
Mnie sie wydaje ,ze jak bylby sprzet z lanci delty to by wlazl bezproblemowo po calosci (u mnie tak wlazlo wszystko w punto2 zawias) Zawsze mozna dac na skrzyni pgt + szpera do niej jakas
Moze FC jest szerszy ? Chociaz odpowiada tipolcowi p&p nie wspominajac marei
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a