Cześć
Czytałem posty jednego kolegi z forum FU na autokąciku. Przełożył on w swoim 1.0 komp od wtrysku, a mianowicie zamiast swojego motronica wsadził motronica z poloneza. Efekt jest taki, że niby auto zbiera się lepiej i w ogóle jest bardziej żwawe. Jako że już niedługo u mnie zagości większa przepustnica i rozwiercony nieco kolektor dolotowy, to pomyślałem o podobnej zmianie. Gdybym tak np. wsadził do siebie do 1.5 kompa od np. tempry 1.6 OHC wszystko by grało? Bo chyba wyprowadzenia we wtyczce są takie same skoro jeden i drugi to mono jetronic, a zawsze może trochę więcej paliwka by podlewało. Co o tym myślicie?
Zibi122 pisze:Wrózenie z fusów. Możliwe, że coś da a możliwe, że nie. Wszsystko zalezy jak trafisz. Co do podpiecia to musisz porównać schematy jednego i drugiego.
Bo przykładowo był silnik w Renault Laguna (nie pamietam oznaczenia) 1.8 90KM i miał wtrysk Mono Jetronic. Jakby dorwać taki komp to mogłoby być ciekawie.
rożek pisze:co z tego że dolejesz jak on tego nie przepali tylko go przeleje i bardziej zmuli
Przeczytaj dokładnie mój pierwszy post. Napisałem, że będzie większa przepustnica i trochę zmodyfikowany kolektor. Więc silnik dostanie więcej powietrza, a więc i więcej paliwka by się przydało.