uniak 1.4T pisze:chce zmienic pompe paliwa na taka z 20vt, miało byc wszystko pieknie ładnie, wyjałem obudowe i powiem szczerze ze nie jest za pieknie
pompa jest duzo krotsza a uszczelka ktora przychodzi na krociec do ktorego jest wezyk i piny na kabelki troche srednio kształtem pasuje
moze sie wypowiedziec ktos kto ma taki tuning?
jak Ci sie chce to mogłbyś zrobić fotki z tej zmiany pompy
tzn niedługo ja u siebie bede chciał coś takiego zrobić to by mi sie foty przydały
pozdr.
nie ma w tym absolutnie zadnej filozofii, jedynie co to tak jak pisałem ta gorna uszczelka srednio passuje i filterek
jak mi sie uda to cos dzisiaj wrzuce
udało sie zamontowac pompe z coupe, jednak sa kolejne problemy, wezyk paliwowy przeszkadza i obudowa na tej sprezynie pracuje w bardzo małym zakresie (moze 3cm) i do tego obudowa dalej jest za bardzo rozjechana i wystaje z baku
niech mi ktos cos poradzi
mogłbym puscic wezyk po prostej, nie taki zakrecany jak jest seryjnie itedy jak ustawie sobie odpowiednia długosc całej obudowy, załoze ten wezyk i on bedzie trzymac to do kupy, z tym ze obudowa juz sie wogole nie scisnie
czy te wszystkie kabelki razem z pompa sa w baku zalane przez paliwo, czy to ma działac na tej zasadzie ze paliwo wypiera obudowe i ono na tej sprezynie sie sciska po to aby nie zalac tej elektryki?
sprężyny są po to aby dociskać obudowę do baku ona tam się nie rusza. Ja nie miałem żadnych problemów z wężykiem. Filtr dostałem z pompą i też był problem z głowy.
Jeśli masz rozjechaną obudowę dolną i górną to źle to poskładałeś
niemozliwoscia jest to zle poskładac bo masz krocce z drugiej strony i cała obudowa robi sie krzywa nie wspominajac juz o tym ze masz rozne długosci tych pretow itd
czyli rozumiem ze obudowa zwykle jest zalewana paliwem razem z ta cała elektryka, w sumie jak by miało tak nie byc przy pełnym baku
ja sobie to spokojnie ogarne tylko w tym wszystkim boje sie jakiegos zapłonu czy innej płomiennej sytuacji
Panowie sprawa ma się tak: auto zapaliło i zgasło, dalsze kręcenie i nic, wyciągam świece i są suchutkie. Odkręciłem przewał za tym okrągłym czymś na listwie i kręce, paliwo sie leje delikatnie ciurkim, brak ciśnienia, i teraz pytanie czy to pompa? czy ten pierdolnik przy listwie? i jaką pompe nie drogą można założyć? za ori 350zł powiedzieli w sklepie. Proszę o pomoc chciałbym w końcu sobie autem pojedzić