Koledzy zakladam nowy temat bo szukalem i nic nie odpowiada mojemu problemowi, wiec tak pacjent punto 1.4 Gt silnik chodzi rowno wciaga olej około 200ml na ponad 1300km ale nie w tym problem mam zalozony zbiornik odmy na olej i tu problem gromadzi mi sie jakis syf przypominajacy browar o zapachu benzyny , nie ma tam ani grama oleju. co to moze byc za przyczyna czy to woda czy czyste paliwo? auto pali elegancko nawet przy mrozach -20 i spalanie ma w normie.
fotki
krotkie hmm po miecie smigam ale trasy po 900km robie , ale ok jesli to nic groznego to dobrze, wylalem syf i mam nadzieje ze jak bedzie cieplej to teog nie bede widzial na oczy:D
Nie chcę zakładać kolejnego tematu więc piszę pytanko tutaj otóż: mam pęknięty wąż od odmy i teraz pytanie czy muszę go wpinać pod turbo czy nie koniecznie i zrobić jakiś spływ ewentualnie założyć filtr
Dla cisnienia gazów w skrzyni korbowej podlaczenie odmy przez filtr do cisnienia atmosferycznego nie ma negatywnego wplywu.
Plus podlaczenia odmy do dolotu chyba jedyny jest taki, że smaruje powierzchnie styku zawór-gniazdo. Pytanie jest takie czy z oparami oleju nie dostaja sie tam pyly itp., ktore niszcza ta powierzchnie.
Zasyfia sie caly dolot.
Negatywnie to wplywa na AFR i spalanie.
Teraz pytanie czy to wszystko to prawda czy falsz?
Ja mam tą puszke, z która się wczesniej afiszowałem tylko nie zdąrzyłem tego przetestowac.
Skąd wiesz z czego skladaja sie opary oleju, badales to? Dla mnie to jest oczywiste, że to jest syf(wszystko co sie znajduje w dostepie oleju) dlatego załozylem zbiornik na ten syf. Podejmuje cała wypowiedz w wątpliwość jak widzisz wyżej.
Wez czlowieku sie opanuj bo piszesz brednie, sam napisales ze smaruje, wiec teraz nie odwracaj kota ogonem. Smarowac to moze manuel kanapki a nie opary z odmy zawory. Zobacz sobie zawory w silnikach FSI to wtedy pojmiesz o czym mowie i nie pisz bredni
simon1989 pisze:[...]
Teraz pytanie czy to wszystko to prawda czy falsz?
[...]
Czy Ty to widzisz? Nie odwracam kota ogonem. Jeżeli niby odwracam(słusznie zauwazyles, że zdanie jest twierdzace), to ta puszke to założyłem u siebie żeby sobie poprawić humor?-nie Czytaj. Podobnie jak kolega Abarth zadaje pytanie na ten temat tylko wstawiłem kilka aspektów do omowienia. Dobra nie pisze wiecej bredni. Pozdrawiam