Witam,
Panowie mam zasadnicze pytanie mianowicie dotyczy ono powszechnego zabiegu zmiany seryjnych wtrysków od UT na wtryski 380ccm od Fiata Coupe... Pytanie jednak brzmi Czy owe wtryski w jakiś sposób podejdą pod Kolektor Od UT 1,3 Może ktoś próbował tego typu zabiegów i mógłby się podzielić tą wiedzą
Zaznaczam, że nie satysfakcjonuje mnie odpowiedź typu: Kup Kolektor od 1,4T
Podejsc moze i by podeszly ale problem z listwa bo w 1.3T sa pod katami wtyrski ustawione, w przyszlym tygodniu bede przekladal wtryski z 1.3T do kolektora z PGT/1.6n/a takze dam znac czy pasuja na pewno.
Fiat Uno Turbo 1301 Turbo@150HP 216Nm - zdedchło
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo - śmigam
Abarth pisze:Witam,
Panowie mam zasadnicze pytanie mianowicie dotyczy ono powszechnego zabiegu zmiany seryjnych wtrysków od UT na wtryski 380ccm od Fiata Coupe... Pytanie jednak brzmi Czy owe wtryski w jakiś sposób podejdą pod Kolektor Od UT 1,3 Może ktoś próbował tego typu zabiegów i mógłby się podzielić tą wiedzą
Zaznaczam, że nie satysfakcjonuje mnie odpowiedź typu: Kup Kolektor od 1,4T
Pasują, trzeba dotoczyć tylko odpowiednie gniazda na wtryskiwacze: z jednej wchodzi wtryskiwacz, z drugiej naciąga się krótki przewód paliwowy 8mm, którego drugą stronę nakłada się na listwę:). Na to wszystko porządne opaski zaciskowe do paliwa, a na wtryskiwacze i gniazda odpowiednie zabezpieczenia z FC.
No to świetnie Zuzio odezwę się do Ciebie na PW bo mam jeszcze parę pytań
Mam sentyment do tego kolektora ponieważ zdecydowanie lepiej prezentuje się niż od 1,4T dlatego myślę, że warto się trochę pomęczyć
hz10 pisze:nie wiem z czym sie męczyć wywalasz stare zakładasz nowe na opaski i przy okazji nowe wężyki zakładasz
A jaki wężyk nałożysz na wtryski z FC? W zasadzie miejsce jest tam tylko na o-ring; możnaby nałożyć na ten skrawek wężyk, ale jednak za duże ryzyko, że spadnie przy ciśnieniu. Odpowiednio dotoczone "czapeczki" z choinką na wężyk są bezpieczniejszym i sprawdzonym rozwiązaniem:).
hz10 pisze:nie wiem z czym sie męczyć wywalasz stare zakładasz nowe na opaski i przy okazji nowe wężyki zakładasz
Dlatego pytam podobno właśnie da się to zrobić ale jest trochę kombinacji... a od bardziej wtajemniczonych chciałem się dowiedzieć w jakie sposoby można przeprowadzić tą operację
Kolejne pytanie Czy ewentualnie listwa wtryskowa od 1,4T podejdzie??
Tu sa fotki jak wygladają kapturki ale ich nie wykozystałem bo były źle zrobione a mi sie już nie chciało kombinować i zrobiłem inaczej adaptując wtryski tak, że już do innego auta nie podejdą.