Zimne powietrze do filtra ?
- Bad_Soldier
- Użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
Zimne powietrze do filtra ?
Mam taki dylemat założyłem filtr stożkowy na przepływke i podczas długiej zabawy (30 min ) czuje osłabienie auta jak temperatura w komorze silnika rośnie .Zastanawiam sie gdzie wsadzić filtr by mu było zimno i
- żeby nie nasiąkał wodą ( chciałem go spuścić tam gdzie był seryjny icek ale znów niema jak tej róry przymocować by sie nie ruszała)
- rurę mam w kolanie zgiętą i górą nie przejdę do aku a dołem róra od wody przeszkadza
więc zacząłem myśleć o takich osłonach termicznych na filtr co o tym myślicie może macie inne pomysły ?
- żeby nie nasiąkał wodą ( chciałem go spuścić tam gdzie był seryjny icek ale znów niema jak tej róry przymocować by sie nie ruszała)
- rurę mam w kolanie zgiętą i górą nie przejdę do aku a dołem róra od wody przeszkadza
więc zacząłem myśleć o takich osłonach termicznych na filtr co o tym myślicie może macie inne pomysły ?
- DeviL
- Punto2 killer
- Miejscowość: Kraków
- Auto: Inne
Re: Zimne powietrze do filtra ?
Trzebaby wywalic akumulator i tam zrobic dolot-rure , grodzio-grodz i mozna sobie tam dzialac , wg mnie nie ma sensu kombinowac , w takie upaly i tak jest srednio lipnie za dnia
lepiej juz natrysk na IC-ka

Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a 

-
- Spamer :P
Nie trzeba wiele kombinowac. Snorkel i wszystko jasne:D Oddziel go warstwa blachy, to raz, a dwa wywal ten akumulator na tyl. Ja tak zrobie w swoim jak znajde dobra karoserie.
-
czujnik temp do korekcji dawki jest w przepływce i takie podłączenie jak u ciebie zabuża mocno prace silnika. pamiętam że u mnie mimo zestrojenia w danej temperaturze np jak sie ochłodziło to samochód był przelewany do tego stopnia że mieszanka sie nie zapalała dopiero jak sie wszystko rozgrzało to jeździł dobrze. jest z tego wyjście wyrwij termistor z przepływki i wstaw do kolektora ssącego
- Bad_Soldier
- Użytkownik
jak mam to wyrwać
narazie jest spoko czasem mi zalewa to fakt więc kombinuje gdzie ten filtr wstawić jak mam go do środka budy wstawić to jakiś pojemnik musze mu wymodzić wspawać a o kablach elektrycznych już nie móie z kąd takiego długiego plusa wziąć 

-
- Zaawansowany użytkownik
Kable do car-audio i po klopocie 

-
Z tego nie wiele wywnioskujesz. Kup przewody z jednostki sterujacej do dodatkowego wzmacniacza, byle byly grobe. Cos ala ten czerwony w linku:skadubek pisze:Kable do car-audio i po klopocie
http://allegro.pl/item686898271_okablow ... 20mm2.html
Na pewno Ci nie przegrzeje przy takiej srenicy.
- kania_
- Zaawansowany użytkownik
to nie kabel z jednostki sterujacej tylko zasilajacy, a przekrój za maly jesli chodzi o link
-
jedz na szrot i kup od malucha
-
Tak, zasilajacy do kondensatora. Moj blad. Spokojnie wystarczy taki przekroj, bo tu nie ma pradow po 1kA zeby sie taki groby przewod przepalil.kania_ pisze:to nie kabel z jednostki sterujacej tylko zasilajacy, a przekrój za maly jesli chodzi o link
-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Białystok
- Auto: Inne
A nie prościej byłoby założyć oryginalną rurę mocowaną na pasie przednim i stożek założyć w miejscu oryginalnej puszki na filtr koło lewego reflektora (patrząd od przodu auta)? Coś ci dało w ogóle skrócenie dolotu przed przepływką?Bad_Soldier pisze:jak mam to wyrwaćnarazie jest spoko czasem mi zalewa to fakt więc kombinuje gdzie ten filtr wstawić jak mam go do środka budy wstawić to jakiś pojemnik musze mu wymodzić wspawać a o kablach elektrycznych już nie móie z kąd takiego długiego plusa wziąć

- Bad_Soldier
- Użytkownik
tak dało chwilową oszczędność kasy bo kolana gumowe z dolotu powietrza posżły do montaż ICKA :)i potem z braku laku stożek założyłem na przepływke 

-
- Aktywny użytkownik
w Norauto są po 16zł takie kolanka, łączniki itpBad_Soldier pisze:tak dało chwilową oszczędność kasy bo kolana gumowe z dolotu powietrza posżły do montaż ICKA :)i potem z braku laku stożek założyłem na przepływke