Wałek rozrządu
-
- Spamer :P
- Auto: Uno 1.3T
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
Moze jest bład. Aby w 1,3 czy 1,4 wymienić wałek trzeba zdjać nasade głowicy czy jak kto woli obudowe wałka rozrządu i dopiero wyjmie wałek.
Wałek wychodzi po odkreceniu kółka rozrządu i całego aparatu zapłonowego właśnie przez aparat.
Wałek wychodzi po odkreceniu kółka rozrządu i całego aparatu zapłonowego właśnie przez aparat.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
-
Re: Wałek rozrządu
Podłączam się pod temat i troszeczke muszę wyjasnić żeby nie tworzyc pozniej haosu. Mam 1.4 wolnossace. Cel jest taki: wydech(jeszcze nie wiem jaki, nie mam zadnych zaleznosci matematycznych-szukam), polerowanie kan.dolot., porting glowicy(nie wiem jak czy np. wypolerowac by zmiejszyc promien na lukach, zwezyc do gniazd, czy moze zwezyc do kan. dolot., splanowanie glowicy(nie wiem ile zeby nie wydmuchac uszczelki), przepustnica od volvo 440 i chyba ktos moze mi pomorze w zestrojeniu komputera w tym ustrojstwie.
W tym temacie(nie tworzylem swojego) interesuje mnie sprawa Wałka rozrzadu. Czy moze macie jakies propozycje co do walkow, albo jakies zaleznosci dzieki ktorym mozna dobrac taki i w koncu sklepy ktore takimi walkami handluja lub moze znacie ludzi ktorzy potrafia cos takiego wykonac? Konkretnie szukam walka o perspektywach przeszlosciowych w przypadku tego silnika bez turbo.
Pytam Was bo widze, ze macie pojecie na ten temat i doswiadczenie:)
W tym temacie(nie tworzylem swojego) interesuje mnie sprawa Wałka rozrzadu. Czy moze macie jakies propozycje co do walkow, albo jakies zaleznosci dzieki ktorym mozna dobrac taki i w koncu sklepy ktore takimi walkami handluja lub moze znacie ludzi ktorzy potrafia cos takiego wykonac? Konkretnie szukam walka o perspektywach przeszlosciowych w przypadku tego silnika bez turbo.
-
- Aktywny użytkownik
Jak przyszlosciowy to catcams 

- Abarth
- Miejscowość: Zawiercie
Beza CatCams do silnika bez turbo?? Po co przepłacać??
Kolego Przyszłościowy i stosunkowo nie drogi Oryginal od Punta GT
Kolego Przyszłościowy i stosunkowo nie drogi Oryginal od Punta GT

...::: Italian Pocket Rocket Fiat Uno Turbo MK1 Project
New Episode 500+ In progress
STAGE II 258Km & 311Nm
https://www.facebook.com/ItalianPocketRocket

New Episode 500+ In progress
STAGE II 258Km & 311Nm
https://www.facebook.com/ItalianPocketRocket

-
W tej chwili jestem laikiem i przez najblizszy czas moje wypowiedzi moga doprowadzac do smiechu, ale czy to, ze punto gt ma sprezarke nie ma negatywnego wplywu na dzialanie tego walka w silniku wolnossacym, pomiajac to, ze bedzie lepszy od fabrycznego, a po drugie czy zalozenie takiego walka z dlugim czasem otwarcia nie bedzie mialo negatywnego wplywu na sprezanie ktore wzrosnie po splanowaniu glowicy? Swiatek ma taki walek za 760zl. Walek do Punto ma czas otwarcia S/W 275 / 260, a ich walek do uno czas otwarcia S/W 250. Z czego to wynika jaka jest roznica miedzy jednym a drugim, a skolei jaka bylaby roznica jakby to byly silniki wolnossace.
Prosze jezeli mozecie to podzielcie sie ze mna wzorami. Studiuje Mechanike i Budowe Maszyn i jestem od tego zeby liczyc a nie kupowac wałek do: "Fiat Uno 1.4". Mam nadzieje ze mnie rozumiecie?:)
Prosze jezeli mozecie to podzielcie sie ze mna wzorami. Studiuje Mechanike i Budowe Maszyn i jestem od tego zeby liczyc a nie kupowac wałek do: "Fiat Uno 1.4". Mam nadzieje ze mnie rozumiecie?:)
-
- Miejscowość: krakooff
- Auto: Uno 1.4T
Polecam książkę "Performance Tuning in Theory & Practice", znajdziesz w google, a jak nie, to mogę Ci podesłać na maila.simon1989 pisze:Podłączam się pod temat i troszeczke muszę wyjasnić żeby nie tworzyc pozniej haosu. Mam 1.4 wolnossace. Cel jest taki: wydech(jeszcze nie wiem jaki, nie mam zadnych zaleznosci matematycznych-szukam), polerowanie kan.dolot., porting glowicy(nie wiem jak czy np. wypolerowac by zmiejszyc promien na lukach, zwezyc do gniazd, czy moze zwezyc do kan. dolot., splanowanie glowicy(nie wiem ile zeby nie wydmuchac uszczelki), przepustnica od volvo 440 i chyba ktos moze mi pomorze w zestrojeniu komputera w tym ustrojstwie.
Jest tam trochę zależności sprawdzonych rzeczywiście w praktyce:).
Wałek możesz zamówić w firmie Rewar z Krakowa, koszt około 600zł; a jeśli chcesz pewne rozwiązanie to PiperCams lub CatCams:)
-
Znalazłem tą książkę(wydanie 1981). Dziekuje za tytuł. Czym różnią się wałki od UT 1.3, UT 1.4, PGT?[konkretnie-wartosci jeżeli mozna:) )
Czy wałek UT(1.3 lub 1.4) tu tez sie nadaje czy nie ma pozytywnego wplywu ze wzgledu na to, ze jest to silnik wolnossacy?
Czy wałek UT(1.3 lub 1.4) tu tez sie nadaje czy nie ma pozytywnego wplywu ze wzgledu na to, ze jest to silnik wolnossacy?
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
Przeczytaj ten wątek od oczątku a znajdziesz wiekszość informacji
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki