Jeśli problemy nie występują, brak właśnie zdmuchiwania iskry czy zamozapłonów, kolorek świecy prawidłowy nie widać przegrzania to po co przepłacać....Zibi122 pisze:Pogadamy jak zrobisz 200 KM i albo strzelisz z nitro i coś połynie. To nie dokoca tak jak się wydaje. Przy serii to seria ale przy podniesionej mocy czy ciśnieniu daje się świece zimniejsze np. Świece irydowe to poprostu inna metoda wykonania która zapewnia dobrą iskre przy trudniejszych warunkach pracy.
Słyszałeś o czymś takim jak zdmuchiwanie iskry?? Nie? To poszukaj w google.
PGT Świece zapłonowe
-
- Spamer :P
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl
-
Zibi ja nie mowie o mocach silnika w granicach twoich, tylko o normalnym silniku, a co do zdmuchiwania iskry to chyba robisz sobie zarty. Nie wciskaj mi kitu ze iskra nie przeskoczy na swiecy zwyklej a na nie zwyklej przeskoczy, jezeli tak myslisz to proponuje zasiegnac ksiazki o prawach fizyki. Pozdro
-
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
80quattro pisze:Oczywiście , że zjawisko zdmuchiwania iskry istnieje . Dzieje się tak przy dużych ciśnieniach doładowania . Zapobiec można temu stosując lepsze świece albo różne wzmacniacze iskry . Wymienia się też cewki na mocniejsze .
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
-
-
- Kontakt:
ja załatwilem dwie to mam teraz aktualnie 3 różne na szybko włożone, dwie od turbo jedna od 1.0, jedna od favoritki hehe
na zawodach nawet byłem bo nie zdążyłem nowych kupić i jest ok
na zawodach nawet byłem bo nie zdążyłem nowych kupić i jest ok

Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl