Brak "ssania"
Brak "ssania"
Witam, po remoncie silnika mam problem z odpalaniem auta. Jak jest rozgrzany nie ma problemu, naromiast po zimnej nocy ma problem z rozruchem i nie utrzymuje obrotów na biegu jałowym. Dopiero po kilku próbach rozruchu i przetrzymaniem silnika na wysokich obrotach auto działa porawnie. Możliwe, że przyczyną jest tylko awaria czujnika wolnych obrotów lub jego zła regulacja? Gdzie i jak szukać przyczyny i usuwać usterkę? Pozdrawiam Maciek
-
- Zaawansowany użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
dziwne
witam,u mnie tez wystepuje ten problem tylko ze jak silnik jest zimny pali dobrze a gdy jest choć troche cieply kolo 50stopni pali cieżko trzeba chwilke pokrecic lub dodac gazu
Dziwna sprawa ale wg programu fiata po n-rze nadwozia (auto pokazało się jako 1,4 i jest to 1.4 - nie było swapa) ten czujnik powinien być niby jednopinowy - u mnie w jest dwupinowy. Dobrałem sobie coś od alfy i jest w porządku. "Oryginalny" był niebieski więc też wziąłem sobie niebieski, są jeszcze czarne - różnią się podobno parametrami odczytu temperatury. Jakbyś potrzebował nr-y to mogę zerknąć bo mam jeszcze gdzieś opakowanie