witam wszystkich użytkowników mam jeszcze pytanko znam sie na mechanice ale nie wiem dlaczego jak pojeżdze dosc dlugo to po odkreceniu bulgota mi ze zbiorniczka plynu a węże do chlodnicy troszke twardnieją i nie mam nic w oleju jest czyszciutki bez nalotu
Fiat Uno 1.3 turbo mk1 105hp- było
Fiat Croma 2.0 Turbo mk1 155hp-obecnie
Fiat Uno 2.0 Turbo 200hp- będzie:)
no jak auto rozgrzane i płyn pod 100 stopni podchodzi to chyba normalne że bulgota ... tym bardziej że cofka do zbiornika jest po rozgrzanej turbosprężarce
Dokładnie tak jak hz10 pisze przecież jak rozgrzany to ma prawie 100 stopni więc zminia stan skupienia paruje i wytwarza sie ciśnienie ale jak na zimnym masz bulgotanie to jakiś przedmuch....pewnie głowica(uszczelka)
witam tak sie zastanawiam i nie wiem dlaczego ubywa mi plyn chlodniczy ze zbiorniczka uszczelka ma przejechane kolo 5 tysiecy a tuyrbiaczek nie byl katowany a ubywa!czy tez tak macie ze co jakis czas dolewacie plynu?bo mi nieraz wsiaknie bądz wyparuje 1,5litra prosze o pomoc
Tez tak mialem , raz znikal plyn raz nie , glowica szczelna , UPG zmienilem , moze nie bedzie juz tego problemu , a byc moze jakas rurka u Ciebie popuszcza , wiadomo ,ze temp wplywa na wlasnosci i z czasem trza zmieniac
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a
na zimnym silniku nie bulgota dopiero jak jest cieply a raczej goracy ale plyn ubywa nawet gdy tylko podjeżdzam na bliskich dystansach i nawet porządnie sie nie nagrzeje