Projekt Uno 1.1 turbo

układ elektryczny, układ wtryskowy i zapłonowy, SMT6, ECUMASTER, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

Michał1988
Obserwator
Auto: Uno 1.3T
Kontakt:

Projekt Uno 1.1 turbo

Post autor: Michał1988 »

Witam,wasnie skońcyzem(znając zycie jeszcze wyskoczy milion rzeczy) remont kapitalny mojego uniaczka.Do wymiany poszły panewki,pierścienie, uszczelniacze zaworowe,simeringi,wszelkie uszczelnienia w silniku(czyt uszczelki ;)) zawory zostały dotarte, tłoki wypolerowane tak jak i kanały i zawory.silniczek został odpręzony.Na święta dostał nowe świece;) skręciłem mu WG na 0.3bB na okres docierania, za 1000km, wymienię olej, odkręce WG troszkę mocniej (0.6-0.8) i będe obserwował jak się zachowuje. Silnik przed remontem został zaturbiony i na początku były z nim male problemy-nie chciał współpracować, wycieki z gaźnika, wypadające węze-masakra.Troche uczucia i zaczeło grac.Mam nadzieje ze wszystko będzie grało tak jak bym tego chciał. Jutro zamieszę fotgorafie z remontu i moze jakiś filmik jak uno pracuje na turbince 4 dni i 3 noce zarwane opłaciły się-prezent na Święta już mam. Wesołych!
Uturbiamy gada:)
Awatar użytkownika
ostry
Zaawansowany użytkownik

Post autor: ostry »

a jaką turbine dałeś ? no i czekamy na zdjęcia
Obrazek
skadubek
Zaawansowany użytkownik

Post autor: skadubek »

sorki ale temat chyba do działu chwalimy się :wink: Powodzonka 8)
Michał1988
Obserwator
Kontakt:

niechwlimy si ebo jeszcze w sumie niema czym;) trubina to shwitzer s1-nie wiem co to za turbo ale dośc zdrowo zapieprzało w P 1.2
Awatar użytkownika
DeviL
Punto2 killer
Miejscowość: Kraków
Auto: Inne

Post autor: DeviL »

Sadzac po googlu to takie turbo ludzie stosuja w malych silnikach (takze motorowych) , potencjal chyba cos kolo 130-150KM ?
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a ;)
Michał1988
Obserwator
Kontakt:

mój cel to około 120-130km. I ta turbina mi to zapewni.Wszyustko znowu zaczyna sie pier***c. auto chodzi na 3 cylindry-chyba po głowicy.
Lui
Spamer :P
Kontakt:

Post autor: Lui »

fajnie, ale ja bym się brał tylko za FIRE w takim przypadku

a to z tego powodu że można mieć dobrą skrzynię, 6tke albo nawet kłówkę w nie ogromnych pieniądzach

Jak rozwiązałeś sprawe z gaźnikiem, przerabiałeś go , uszczelniłeś i do tego elektryczna pompa + specjalny regulator ciśnienia do turbo gaźników?

Napisz coś więcej bo w sumie niewiele wiadomo :)
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
Michał1988
Obserwator
Kontakt:

gaźnik założyłem nadciśnieniowy i teraz mam z niego wiecej problemów niż pozytku-Solex.Pompa elektro-bez regulatora.
Michał1988
Obserwator
Kontakt:

:(

Witam po długiej przerwie, z mojego uturbiania tak jak większośc mówiła nic nie wyszło, wszystko było już poskładane,silnik odpalił, zagrzałem, ustawiliśmy mieszanke to jazda. Przejechałem pare km i mi rozjeb**ło glowice, zaczoł chodzić na 3 cylindry, kanał olejowy puścił.Wstawiłem drugi silnik 1.1 w którym poleciały pierścienie, teraz uniok stoi bez silnika i czeka na swap 1,3 T lub 1,4 T.Poszukiwania zgitego UT rozpoczęte.Będzie się działo:) Wyjeżdzam 14 maja do angli, robote zleciłem koledze, ja bede tylko $ wysyłał:) a Uno będzie nabierało nowej mocy i kształtów, zdecydowałem sie na remont generalny całej budy, gwint, malowanie, przekładke hamowania z UT, praktycznie wszystkich podzespołó z UT.Myślę ze we wrześniu-październiku będzie juz jakiś efekt. Pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
ZibiUT
"FireStarter"
Miejscowość: Kampinos
Kontakt:

Post autor: ZibiUT »

Kup lepiej sobie albo UT i z niego bierz wszystkie graty albo zrób 1,6T z silnikiem od tipo/tempry lub jak wejdzie to z Lancii 1,6T
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
Awatar użytkownika
2rotor
Aktywny użytkownik

Post autor: 2rotor »

Zibi122 pisze:Kup lepiej sobie albo UT i z niego bierz wszystkie graty albo zrób 1,6T z silnikiem od tipo/tempry lub jak wejdzie to z Lancii 1,6T
Chłopak chciał se uturbić za 2k na szybko przez weekend to se uturbił :]
Fiat Marea Weekend SX 1,6 16V
Awatar użytkownika
DeviL
Punto2 killer
Miejscowość: Kraków
Auto: Inne

Post autor: DeviL »

A mogles kupic za mniej niz tysiaka caly silniki z UT i mialbys dobra baze do zabawy :wink:
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a ;)
Michał1988
Obserwator
Kontakt:

straciłem na tym kupe kasy, ale jestem młody i głupi;/ kupi całe UT , wyme co potrzebujęi bedzie grało i psykał.
Ps.dory za pisownie ale/ %% daje znac o sobie pozdraniam.
ODPOWIEDZ