Panewki główne i korbowodowe to mniej więcej 70zł i 60zł.
Pierścienie Mogula mogą być*, choć cena Goetza(ok.260zł) zbliżona i jakość może też lepsza(choć teraz już prawie wszytsko tłuką już gdzieś pod namiotami w Korei:|).
*Ale zamiast płacić za Mogula osobście chyba zainwestowałbym połowę tej kasy w polskie Primy:).
Nom własnie jeszcze nie pytał konkretnie o PGT, robiłem z kolegom Corka G60 i tam nam koleś takie doradził...Tzn. koleś który ma autoszlif i ma uszczelki, pierscionki wszystko i mówił że troche w tym siedzi i te Primy są naprawde dobre...Bo my też na początku na forum corrado poczytaliśmy a tam wszyscy lans tylko getzze aaa i wszystko co najdroższe musi być :lol:Ale mniejsza z tym.
skadubek pisze:Nom własnie jeszcze nie pytał konkretnie o PGT, robiłem z kolegom Corka G60 i tam nam koleś takie doradził...Tzn. koleś który ma autoszlif i ma uszczelki, pierscionki wszystko i mówił że troche w tym siedzi i te Primy są naprawde dobre...Bo my też na początku na forum corrado poczytaliśmy a tam wszyscy lans tylko getzze aaa i wszystko co najdroższe musi być :lol:Ale mniejsza z tym.
Kontaktowałem się z Fabryką Pierścieni Tłokowych "PRIMA". W Ich katalogu na stronce niema wersji punto gt; jest uno turbo 1,4 tyle że wysokości pierścieni podają 1,5x1,75x3 a punto gt ma podobno 1,5x2x3 (jeszcze niewiem dokładnie bo nierozbierałem - tak mówi książka ) ale rozmawiałem z gościem z działu sprzedaży i co tylko będzie potrzebne to mogą przesłać, cena około 100zł/komplet na silnik. W tabeli znalazłem ze cinqucento 704ccm ma 1,5x2x4 z największą średnice 80,6 więc tak myśle że te pierwsze dwa pieścienie można by podpasować do gteka.
To wyjdzie tyle co Goetza bo pytałem i tej firmy 200zł komplet to Primy 100zł do UT plus te do CC700 chyba ze oni zrobia juz taki zestawik w cenie 100zł
skadubek pisze:To wyjdzie tyle co Goetza bo pytałem i tej firmy 200zł komplet to Primy 100zł do UT plus te do CC700 chyba ze oni zrobia juz taki zestawik w cenie 100zł
No własnie taki zestawik gotowy kosztuje około 100-110zł niby. Trzeba podać wymiary jakie się potrzebuje i takie się dostanie. Przesyłka dhl-em około 30zł, chyba ze bywa się w Łodzi Jak tylko rozłoże silnik to zamawiam
skadubek pisze:Mnie jest moje PGT ciągle potrzebne ,ale chyba przyszły tydzień też rozbieram sztuke nie ma co
No ja prawdopodobnie dopiero na poczatku listopada się wezme za mojego, bo teraz troche brak czasu na to. Troszke części już kupiłem, jeszcze tylko niewiem jak tam się mają zawory w moim PGT. To jakby co czekam na jakąś relacje z doświadczalnego obadania pierścieni i jak się będą sprawdzały w silniku