Panewki korbowodowe

turbo, głowica, dolot, układ paliwowy, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

Lui
Spamer :P
Auto: Uno 1.3T
Kontakt:

Panewki korbowodowe

Post autor: Lui »

jakie, gdzie i za ile?

w uno n/a są takie same?

pierścienie mogul mogą być czy coś innego polecacie :?:
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
Awatar użytkownika
ZibiUT
"FireStarter"
Miejscowość: Kampinos
Kontakt:

Post autor: ZibiUT »

Panewki są takie same jak 1,4NA
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
ziuzio
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Post autor: ziuzio »

Panewki główne i korbowodowe to mniej więcej 70zł i 60zł.
Pierścienie Mogula mogą być*, choć cena Goetza(ok.260zł) zbliżona i jakość może też lepsza(choć teraz już prawie wszytsko tłuką już gdzieś pod namiotami w Korei:|).

*Ale zamiast płacić za Mogula osobście chyba zainwestowałbym połowę tej kasy w polskie Primy:).
Lui
Kontakt:

168zł za mogule :roll:
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
Awatar użytkownika
DeviL
Punto2 killer
Miejscowość: Kraków
Auto: Inne

Post autor: DeviL »

www.celkar.pl ? :roll: jak widac tam w katalogu te same sa w turbo jak i w 1.4-1.5
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a ;)
skadubek
Zaawansowany użytkownik

Post autor: skadubek »

Ja też bede robił chyba na tych polskich Primach...popytałem i podobno są bardzdo dobrej jakości...
Awatar użytkownika
JARO_Cz-wa
Zaawansowany użytkownik

Post autor: JARO_Cz-wa »

skadubek pisze:Ja też bede robił chyba na tych polskich Primach...popytałem i podobno są bardzdo dobrej jakości...
A gdzie można dostać te pierścienie tej firmy do Punto GT, bo jeśli dobrze wyczytałem to takie autko kolega posiada tak :?: :D
hz10

Post autor: hz10 »

o ile dobrze pamiętam jak szukałem to prima nie robi pierścieni do 1.3 t chyba że teraz zaczeli... za getzze płaciłem około 160 pln z rabatem
Lui
Kontakt:

ja mam 1.4 :roll: :)
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
skadubek
Zaawansowany użytkownik

Nom własnie jeszcze nie pytał konkretnie o PGT, robiłem z kolegom Corka G60 i tam nam koleś takie doradził...Tzn. koleś który ma autoszlif i ma uszczelki, pierscionki wszystko i mówił że troche w tym siedzi i te Primy są naprawde dobre...Bo my też na początku na forum corrado poczytaliśmy a tam wszyscy lans tylko getzze aaa i wszystko co najdroższe musi być :lol:Ale mniejsza z tym.
Awatar użytkownika
JARO_Cz-wa
Zaawansowany użytkownik

skadubek pisze:Nom własnie jeszcze nie pytał konkretnie o PGT, robiłem z kolegom Corka G60 i tam nam koleś takie doradził...Tzn. koleś który ma autoszlif i ma uszczelki, pierscionki wszystko i mówił że troche w tym siedzi i te Primy są naprawde dobre...Bo my też na początku na forum corrado poczytaliśmy a tam wszyscy lans tylko getzze aaa i wszystko co najdroższe musi być :lol:Ale mniejsza z tym.
Kontaktowałem się z Fabryką Pierścieni Tłokowych "PRIMA". W Ich katalogu na stronce niema wersji punto gt; jest uno turbo 1,4 tyle że wysokości pierścieni podają 1,5x1,75x3 a punto gt ma podobno 1,5x2x3 (jeszcze niewiem dokładnie bo nierozbierałem - tak mówi książka :roll: ) ale rozmawiałem z gościem z działu sprzedaży i co tylko będzie potrzebne to mogą przesłać, cena około 100zł/komplet na silnik. W tabeli znalazłem ze cinqucento 704ccm ma 1,5x2x4 z największą średnice 80,6 więc tak myśle że te pierwsze dwa pieścienie można by podpasować do gteka. :idea:
skadubek
Zaawansowany użytkownik

To wyjdzie tyle co Goetza bo pytałem i tej firmy 200zł komplet to Primy 100zł do UT plus te do CC700 :roll: chyba ze oni zrobia juz taki zestawik w cenie 100zł :wink: :lol:
Awatar użytkownika
JARO_Cz-wa
Zaawansowany użytkownik

skadubek pisze:To wyjdzie tyle co Goetza bo pytałem i tej firmy 200zł komplet to Primy 100zł do UT plus te do CC700 :roll: chyba ze oni zrobia juz taki zestawik w cenie 100zł :wink: :lol:
No własnie taki zestawik gotowy kosztuje około 100-110zł niby. Trzeba podać wymiary jakie się potrzebuje i takie się dostanie. Przesyłka dhl-em około 30zł, chyba ze bywa się w Łodzi :lol: Jak tylko rozłoże silnik to zamawiam :idea:
skadubek
Zaawansowany użytkownik

Mnie jest moje PGT ciągle potrzebne :? ,ale chyba przyszły tydzień też rozbieram sztuke nie ma co :wink:
Awatar użytkownika
JARO_Cz-wa
Zaawansowany użytkownik

skadubek pisze:Mnie jest moje PGT ciągle potrzebne :? ,ale chyba przyszły tydzień też rozbieram sztuke nie ma co :wink:
No ja prawdopodobnie dopiero na poczatku listopada się wezme za mojego, bo teraz troche brak czasu na to. Troszke części już kupiłem, jeszcze tylko niewiem jak tam się mają zawory w moim PGT. To jakby co czekam na jakąś relacje z doświadczalnego obadania pierścieni i jak się będą sprawdzały w silniku :lol:
Załączniki
czesci.JPG
ODPOWIEDZ