zatankuje 7l Pb i ledwo 50km przejade, kurcze to chyba za dużo, tym bardziej że baaardzo rzadko przydusze "szrota", kiedyś pisałem o wymianie przepływki i jęczałem że dostałem od wersji 101KM i o dziwo moja była taka sama (stara), na downpipe znalazłem dziure po lambdzie , czyli mam wersje z katem (chociarz w papierach ewidentnie wersja 105KM), oczywiścia sondy nie ma fizycznie no i puszkaa po kacie jest (pusta oczywiście - poprzednik oczyścił ją), pewnie komp wariuje
ps. wymiana przepływki pomogła (nie gaśnie, i obroty nie spadają do minimum)
Sprawdz wpierw czy masz podłączeie do sondy. Powinno ono sie znajdowac gdzies na poczatku wiązki wychodzacej z budy na lewyn nadkolu. powinny być dwie wtyczki, zielona pojedyńcza i czarna podwójna. jezeli je posiadasz tzn ze powinieneś mieć sonde.
Koszt sondy nie jest duży bo około 50 zł . Sonda jest taka sama jak ma
np uno 1,4 n/a itd lub uniwersalna nowa za podobne pieniądze. Wtyczki mozna zawsze dorobić.
Jezeli chodzi o spalanie to jeszcze moze być tak ze przepływka daje za dużo paliwa i dlatego tyle pali. Musiał byś podjechac na stację diagnowstyczna i niech wsadza sonde w wydech i pomierza moze coś wyjdzie. Na przepływce pod taka okrągłą zaślepką jest srubka od regulacji to można tym pokrecić jak bedzie sonda w wydechu.
Zibi122 pisze:Sprawdz wpierw czy masz podłączeie do sondy. Powinno ono sie znajdowac gdzies na poczatku wiązki wychodzacej z budy na lewyn nadkolu. powinny być dwie wtyczki, zielona pojedyńcza i czarna podwójna. jezeli je posiadasz tzn ze powinieneś mieć sonde.
Koszt sondy nie jest duży bo około 50 zł . Sonda jest taka sama jak ma
np uno 1,4 n/a itd lub uniwersalna nowa za podobne pieniądze. Wtyczki mozna zawsze dorobić.
Jezeli chodzi o spalanie to jeszcze moze być tak ze przepływka daje za dużo paliwa i dlatego tyle pali. Musiał byś podjechac na stację diagnowstyczna i niech wsadza sonde w wydech i pomierza moze coś wyjdzie. Na przepływce pod taka okrągłą zaślepką jest srubka od regulacji to można tym pokrecić jak bedzie sonda w wydechu.
bym zerknal jeszcze na czujnik temp cieczy sterujacy dawka paliwa (u mnie ten wkrecany w termostat), moze przeklamywac i nonstop na ssaniu jezdzisz lub moze ktos zrobil patent zeby paliwa dolac i wsadzil jak to nazwali na allegro chiprezystor
To u mnie jest znowu inaczej. Na 430km spalił mi 42 litry(to mniej więcej 10l/100km), a mam dosyc ciężką noge i jeżdże w cyklu miejskim. To chyba oznacza że mieszanke mam słabą? Może dlatego przerywa na wysokich rpm.Musze znaleźc jakiego dobrego fachowca bo ci w busku to im oczy wypadają z orbit jak widzą giete a ich miny mówią wszystko