Ginące doładowanie

turbo, głowica, dolot, układ paliwowy, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

lukasz_lodz
Obserwator
Miejscowość: Łódź
Auto: Inne

Ginące doładowanie

Post autor: lukasz_lodz »

Witam, mam problem z moim pgt od dłuższego czasu. Jak go kupiłem to w silniku stukała panewka, milion wycieków i innych wad. Silnik został poskładany od podstaw. Turbo kupione w niewielki przebiegiem oryginał. I problem polega na tym że doładowanie ginie powyżej 3500 obrotów, ma chęci się wkręcić ale odcina turbinę i dławi i nie chce jechać. Wymienione już sporo części, zawór upustowy wymieniony, przepływomierz, komputer, mbc zamiast pierburga, pompa paliwa już dalej sam nie pamiętam, wzkaźnik od turbo też działa i do połowy skali wchodzi. Jednak nadal odcina doładowanie i nie chce ciągnąć. Może jest ktoś w okolic Łodzi kto mógłby spojrzeć okiem na moje punto ewentualnie doradzić.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wolks
Użytkownik
Miejscowość: szcz-
Auto: Punto GT

Re: Ginące doładowanie

Post autor: wolks »

popatrz czy masz całe podcisnienia moze gdzies jest przetarte. spróbuj wyjac filtr powietrza i przejechac sie bez nie go.
Śpiący
Obserwator
Miejscowość: Żyrardów
Auto: Punto GT

Post autor: Śpiący »

W szczególności sprawdź podciśnienie między kolektorem a komputerem. Sprawdź też szczelność dolotu od przepływomierza do kolektora ssącego.
Punto GT powered by LPG - tjuninguje sie ;)
dziabi3
Aktywny użytkownik
Miejscowość: Bydgoszcz
Auto: Inne

Post autor: dziabi3 »

a marchew się nie świeci ??

bo np jakbyś miał uszkodzony czujnik sutkowy i by się świeciła marchew to masz odpowiedz
ODPOWIEDZ