http://www.youtube.com/watch?v=tg-UiaR7rgw" target="_blank" target="_blank
silnik totalna seria , doładowanie w piku jest jeszcze większe aż do końca czerwonej skali , fimik nagrywany na szybko
ale chodzi mi o to czy ustabilizowane doładowanie jest ok czy to nie za dużo??
poprzedni miałem tylko ponad białą kreskę
powodem był zawór dv którego ktoś zamontował odwrotnie i ciśnienie uchylało tłoczek , dodam ze dv jest w idealnym stanie
proszę o ocenę
auto od razu i po paru km nabrało większej mocy jest bardziej elastyczne turbo wstaje jak strzała , zdaje mi się ze ecu dostroiło się czy cuś , nie wiem
ale mapki lpg nie rozjechały się tylko muszę je sprawdzić przy końcu krzywej <na pb i lpg tak samo śmiga nie ma różnicy>
czy takie doładowanie jest ok filmik
- chemmist
- Zaawansowany użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
Re: czy takie doładowanie jest ok filmik
jest ok, fabryka 

F.I.A.T. : Fabbrica Italiana Automobili Turbocompresse
- omagi
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Zawiercie
- Auto: Punto GT
Coś sporo jak na serię. Wygląda jak by ładowało do czerwonego a potem jak obroty wzrastają to boost spada bo wiecej silnik ciagnie niż turbo ładuje. Ja na serii to mam tak kolo polowy skali i tak trzyma. Może ci się zaworek przytkał?
- BARTEKcoupe
- Spamer :P
- Miejscowość: Skarżysko Kamienna
- Auto: Inne
raczej ty masz źle, na filmiku fabryka jak nicomagi pisze:Coś sporo jak na serię. Wygląda jak by ładowało do czerwonego a potem jak obroty wzrastają to boost spada bo wiecej silnik ciagnie niż turbo ładuje. Ja na serii to mam tak kolo polowy skali i tak trzyma. Może ci się zaworek przytkał?
Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt
.....psss......pssss.....pssssss
.....psss......pssss.....pssssss

-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Bydgoszcz
dodam ze jak konkretnie zakatuje to wskazówka dociera do końca skali czyli czerwonego pola i tam zawiśnie na 1 sekundę i spada
akumulatora niestety nie zdążyłem odpiąć aby kompa zrestartować choć nie wiem czy to ma sens wo gule ale czuję ze jest ogromna poprawa w dynamice i mocy, moc na wyższych biegach pojawia się równomiernie już o dotknięcia delikatnie pedału gazu np jak lece na 4 to wystarczy wcisnąć pedał z 4 mm a turbo już ładuje przedtem trzeba było wdusić mocno
na niskich biegach makabra > 1 to nie mówię 2 to walka z kierownicą 3 opony zaczynają spełniać swoją rolę
auto naprawdę stało się bardziej cywilizowane tylko zdaje mi się że jak nie będę uważał to sprzęgło powie pa pa
podsumowując moje wszystkie usterki
1. na początku ładował tylko 0,4 bara >>>> nieszczelności za turbo
2. szarpał przy dodawaniu gazu >>>> nieszczelności za przepławką
3. falował na niskich obrotach >>>>> przestawiony rozrząd a dokładnie czujnik fazy wtrysku
4. popierdywał w wydech i bujało silnikiem >>>>> wytarty wałek rozrządu
5. na wolnych śmierdziało gazem i benzyna z wydechu >>>>> łapał lewe powietrze z powodu mocno nieszczelnej odmy
6. podczas ostrzejszej jazdy dziwnie moc znikała i mapa lpg się rozjeżdżała >>>> przetarty przewód od wtrysku lpg
7. na lpg nie miał dostatecznej mocy i brakowało mu paliwa >>>> regeneracja valteków i kalibracja na 0,6mm skoku + wszystkie nowe przewody i filtry
8. nadal burbo ładowało tylko do środkowej kreski i moc pojawiała się jak grom z nieba ale nie zawsze w tym momencie co chciałem>>>> odwrotnie zamontowany
zawór dv
a auto kupiłem za 6 tysięcy może to niewiele ale od zaufanej osoby która twierdziła ze wszystko jest cacy
akumulatora niestety nie zdążyłem odpiąć aby kompa zrestartować choć nie wiem czy to ma sens wo gule ale czuję ze jest ogromna poprawa w dynamice i mocy, moc na wyższych biegach pojawia się równomiernie już o dotknięcia delikatnie pedału gazu np jak lece na 4 to wystarczy wcisnąć pedał z 4 mm a turbo już ładuje przedtem trzeba było wdusić mocno
na niskich biegach makabra > 1 to nie mówię 2 to walka z kierownicą 3 opony zaczynają spełniać swoją rolę
auto naprawdę stało się bardziej cywilizowane tylko zdaje mi się że jak nie będę uważał to sprzęgło powie pa pa
podsumowując moje wszystkie usterki
1. na początku ładował tylko 0,4 bara >>>> nieszczelności za turbo
2. szarpał przy dodawaniu gazu >>>> nieszczelności za przepławką
3. falował na niskich obrotach >>>>> przestawiony rozrząd a dokładnie czujnik fazy wtrysku
4. popierdywał w wydech i bujało silnikiem >>>>> wytarty wałek rozrządu
5. na wolnych śmierdziało gazem i benzyna z wydechu >>>>> łapał lewe powietrze z powodu mocno nieszczelnej odmy
6. podczas ostrzejszej jazdy dziwnie moc znikała i mapa lpg się rozjeżdżała >>>> przetarty przewód od wtrysku lpg
7. na lpg nie miał dostatecznej mocy i brakowało mu paliwa >>>> regeneracja valteków i kalibracja na 0,6mm skoku + wszystkie nowe przewody i filtry
8. nadal burbo ładowało tylko do środkowej kreski i moc pojawiała się jak grom z nieba ale nie zawsze w tym momencie co chciałem>>>> odwrotnie zamontowany
zawór dv
a auto kupiłem za 6 tysięcy może to niewiele ale od zaufanej osoby która twierdziła ze wszystko jest cacy

- chemmist
- Zaawansowany użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
nie szukaj dziury w całym, doładowanie jest ok, a chwilowe zwiększenie doładowania to overboost, tak ma być
F.I.A.T. : Fabbrica Italiana Automobili Turbocompresse
-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Bydgoszcz
wiem wiem
i ciesze się bardzo że auto wreszcie śmiga jak należy
tylko opisałem czego dokonałem w tym aucie sam dzięki literaturze i wskazówkom forumowiczy i dzięki bardzo wszystkim tym który zawracałem tyłek a najbardziej naj naj naj bardziej uprzykrzyłem się BARTEKcoupe i dla niego szczególnie wielkie podziękowanie za cierpliwość i to że do końca odbiera moje telefony
i ciesze się bardzo że auto wreszcie śmiga jak należy
tylko opisałem czego dokonałem w tym aucie sam dzięki literaturze i wskazówkom forumowiczy i dzięki bardzo wszystkim tym który zawracałem tyłek a najbardziej naj naj naj bardziej uprzykrzyłem się BARTEKcoupe i dla niego szczególnie wielkie podziękowanie za cierpliwość i to że do końca odbiera moje telefony