Czy ktoś z Was ma? Czy pamiętacie na ile inaczej się PGT oprowadzi? No i najważniejsze - dorabialiście czy kupowaliście gotowe? Gdzie?
Szukam rozpórki górnej oraz o ile jest/istnieje to dolnej zawieszenia przedniego. Większy stabilizator do PGT też by sięprzydał, ale tego to nawet angielski ebay nie widział...
BladeRunner pisze:Czy ktoś z Was ma? Czy pamiętacie na ile inaczej się PGT oprowadzi? No i najważniejsze - dorabialiście czy kupowaliście gotowe? Gdzie?
Szukam rozpórki górnej oraz o ile jest/istnieje to dolnej zawieszenia przedniego. Większy stabilizator do PGT też by sięprzydał, ale tego to nawet angielski ebay nie widział...
górne robi omp i sparco
F.I.A.T. : Fabbrica Italiana Automobili Turbocompresse
hej mi po znajomosci wyszlo okolo 90zl doklad nie nie wiem, sruba rzymska najdrozsza bo wytoczenie az 50zl reszta grosze flansze na kielichy z 20zl i rurki z 15
A co ze stabilizatorem przednim? Robił ktoś mocniejszy niż seria?
Na forum Putnosport.co.uk chyba widziałem kogoś kto miał anti-rollbarr-kit Eibacha, ale jego dostępność na rynku wtórnym jak i pierwotnym jest marginalna.
Zna ktoś firmę/zakład/człowieka który jest w stanie zrobić ARB - Anti-Roll-Bar - czyli drążek stabilizatora zawieszenia przedniego i tylnego (drążek ma mieć19-20 mm grubości i być pogięty analogicznie do fabrycznego).
Budowarajdówek.pl się tego nie podejmie (to już sprawdziłem)...
O - takie coś ale do PGT: ARB Alfa 156
Z całym szacunkiem ale to mój pomysł na moje PGT im biorąc pod uwagę fakt że mam zamiar dalej się ścigać nie jest na wuja...
A czemu nie tedy droga? Zawias jakiś też wjedzie i rozpórka też więc logiczne jest że na koniec roll-bar też powinien być.
I jeszcze jedno pytanie: ma ktoś na zbyciu (ewentualnie może zrobić) rozpórkę zawieszenia tylnego?
Na alledrogo jest jedna na śrubie rzymskiej ale nie wiem czy nie lepiej robić (stalówkę a nie alu...)
BladeRunner pisze:I jeszcze jedno pytanie: ma ktoś na zbyciu (ewentualnie może zrobić) rozpórkę zawieszenia tylnego?
Na alledrogo jest jedna na śrubie rzymskiej ale nie wiem czy nie lepiej robić (stalówkę a nie alu...)
a powiedz co ty chcesz z tyłu rozpierać?
F.I.A.T. : Fabbrica Italiana Automobili Turbocompresse