uszczelka pod pokrywę zaworów
-
- Użytkownik
- Miejscowość: Milicz
- Auto: Uno 1.3T
uszczelka pod pokrywę zaworów
Witam
Powiedzcie mi czy jest jeszcze do kupienia uszczelka pod pokrywe zaworów do UT 1.3 czy muszę wycinać z tektury i na silikon :]
Powiedzcie mi czy jest jeszcze do kupienia uszczelka pod pokrywe zaworów do UT 1.3 czy muszę wycinać z tektury i na silikon :]
- goofer007
- Spamer :P
- Miejscowość: SZA
- Auto: Punto GT
Re: uszczelka pod pokrywę zaworów
Bezproblemowo dostaniesz w każdym sklepie jeżeli nie od reki to na drugi dzień.
176B6.000 1372 GT
146A2.246 1301 TIE
146A2.246 1301 TIE
- mrowczan
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Częstochowa
- Auto: Inne
Tylko zloz ja na silikon, bo sam korek zacznie szybko przeciekac 

-
Co do silikonu, to polecam Reinz. Wszystko co bylo ladnie odtluszczone, suche i przytarte papierem sciernym nigdy nie przeciekalo i mocno sie trzymalo. Np. odkrecony termostat musialem mlotkiem zdemontowac.
-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Stara Kiszewa
No to trzeba być artystą by dać termostat na silikon bez uszczelkisimon1989 pisze:Np. odkrecony termostat musialem mlotkiem zdemontowac.

Nie ważne jaki silikon, ważne czy powierzchnie czyste były i wtedy każdy trzyma.
-
- Użytkownik
- Miejscowość: Milicz
a poźniej podczas montażu pokrywy od zaworów to przykrecać śrubki jak leci czy w jakieś kolejności ?
-
Nic mi to nie da ze zaloze uszczelke, i w dodatku nie bede dawal po jej obu stronach silikonu zeby byc pewnym ze to jest szczelne. Wole sie pobawic przy demontazu niz obawiac o fontanne podczas jazdydzikidaniel pisze:No to trzeba być artystą by dać termostat na silikon bez uszczelkisimon1989 pisze:Np. odkrecony termostat musialem mlotkiem zdemontowac.![]()
Nie ważne jaki silikon, ważne czy powierzchnie czyste były i wtedy każdy trzyma.

Dwie srodkowe a potem zewnetrzne sruby i zrob tak zeby np. po "3 okrazeniach" bylo dokrecone zeby nie dokrecac za pierwszym razem na maximum.wachus pisze:a poźniej podczas montażu pokrywy od zaworów to przykrecać śrubki jak leci czy w jakieś kolejności ?
-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Stara Kiszewa
Czy ktoś mówił że bez sylikonu? Czytaj kolego czytaj. Można zrobić że będzie szczelnie i nie będzie problemu z demontażem.simon1989 pisze:Nic mi to nie da ze zaloze uszczelke, i w dodatku nie bede dawal po jej obu stronach silikonu zeby byc pewnym ze to jest szczelne. Wole sie pobawic przy demontazu niz obawiac o fontanne podczas jazdydzikidaniel pisze:No to trzeba być artystą by dać termostat na silikon bez uszczelkisimon1989 pisze:Np. odkrecony termostat musialem mlotkiem zdemontowac.![]()
Nie ważne jaki silikon, ważne czy powierzchnie czyste były i wtedy każdy trzyma.![]()
Ja mam złożone na Reinza bez żadnej uszczelki i 3 lata ani kropelka nie pociekła.
Fiat Marea Weekend SX 1,6 16V