Szukałem i nie znalazłem
Otóż - jakie wskaźniki polecacie (model, i producent) do PGT? Myślę aby zamontować je w schowku pod radiem...
Biorę pod uwagę: doładowanie, ciśnienie oleju, temperatura oleju. Najlepiej aby były białe i podświetlane na zielono
Z najtańszych które co prawda nie są białe, ale dobrze wyglądają i nie pokazują głupot to chyba Auto Gauge z serii Stepper Motor, ewentualnie możesz zakupić od mrówczana (FMIC.PL) Depo Racing, ogólne bardzo podobne do AG, trochę droższe, ale masz chyba 7 kolorów podświetlenia i przyciski na na kabelku do zamontowania gdzie ci się tam umyśli.
Ja osobiście pierwsze co bym kupił to EGT i temperaturę oleju.
panowie - przecież napisałem że interesuje mnie Boost, Ciśnienie Oleju i temp. Oleju. Z temp Oleju mogę zrezygnować na rzecz EGT... ale tutaj są już koszty (egt gauge + sonda etc...)
Ja wiem
Po prostu prostuję wypowiedzi... Z rekomendowanych typów wskaźników powtarzacie moje Za wyjątkiem EGT... ale tu muszę pomyśleć i pogadać z portfelem...
BladeRunner pisze:Ja wiem
Po prostu prostuję wypowiedzi... Z rekomendowanych typów wskaźników powtarzacie moje Za wyjątkiem EGT... ale tu muszę pomyśleć i pogadać z portfelem...
doczytaj dobrze, chłopaki doradzają egt, boost i temp oleju, ty napisałeś na początku o ciśnieniu oleju który jest zbędny bo masz go na desce
F.I.A.T. : Fabbrica Italiana Automobili Turbocompresse
Pewnie na tyle, na ile masz sprawny czujnik ciśnienia oleju.
Co do tego które wskaźniki wybierzesz, to już zależy, czy mają pełnić funkcję użytkową czy świecić i machać wskazówkami dla lansu.
Mają być jak najbardziej użytkowe...
Do lansu? W Punto ? Hehhehe A tak serio to po prostu chce mieć rzetelną informację o tym co się dzieje w silniku
Czyli polecacie SM Peak?