Przekaźniki PGT
-
- Spamer :P
- Miejscowość: Gorlice
- Auto: Punto GT
Przekaźniki PGT
Koledzy czy przekaźnik ten z lewej strony duzy czarny hella , jest to przekaźnik glowny?? moje oznaki podczas jazdy trup, brak cisnienia paliwa brak iskry. na wjesciu do czujnika polozenia walu tez 0 reakcji.
-
Re: Przekaźniki PGT
i jeszcze czy ktos z kolegow moglby sprawdzic czy po wyjeciu tego przekaznika na wtyczce od cczujnika kola pasowego jest jakis prad?? zalezy mi na czasie
-
- Użytkownik
- Miejscowość: Ustroń
Chodzi o skrzynkę bezpieczników/przeaźników pod maską czy w kabinie ? Sprecyzuj pytanie .
Punto GT
Grande Punto Sport 1.4T
Punto II 1.2
Audi A4 Quattro 1.8T
Grande Punto Sport 1.4T
Punto II 1.2
Audi A4 Quattro 1.8T
-
pod maska skrzyneczka, czarna 3 przekazniki w tym jeden ten duzy hella
-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: slask
- Auto: Inne
Jeśli chodzi Ci o impulsator to tam nie ma żadnego prądu i być nie może.adrian055 pisze:i jeszcze czy ktos z kolegow moglby sprawdzic czy po wyjeciu tego przekaznika na wtyczce od cczujnika kola pasowego jest jakis prad?? zalezy mi na czasie
-
- Użytkownik
Ten największy przekaźnik Hella jest od spryskiwaczy reflektorów i nie ma nic wspólnego z silnikiem .
Są tam jeszcze dwa małe przekaźniki - jeden jest głównym przekaźnikiem układu wtryskowego a drugi jest od podgrzewania sondy lambda i od zasilania pompy paliwa .
Obok są bezpieczniki od sondy , pompy paliwa i układu wtryskowego . U mnie są 10A i takie powinny być według książki .
Są tam jeszcze dwa małe przekaźniki - jeden jest głównym przekaźnikiem układu wtryskowego a drugi jest od podgrzewania sondy lambda i od zasilania pompy paliwa .
Obok są bezpieczniki od sondy , pompy paliwa i układu wtryskowego . U mnie są 10A i takie powinny być według książki .
Punto GT
Grande Punto Sport 1.4T
Punto II 1.2
Audi A4 Quattro 1.8T
Grande Punto Sport 1.4T
Punto II 1.2
Audi A4 Quattro 1.8T
-
aha kurde to cos pomylilem;/ spryski mialem ale wywalilem wiec ten hella jest mi zbedny, te pozostale dwa mi dzialaja , podlanczalem mase pod jeden z nich i pompa paliwa mi chodzila caly czas , wiec pompa sprawna, lecz jak zapalam auto to 0 cisnienia i 0 iskry, modol zaplonowy i co moglem pozmienialem, na wejsciu do impulsatora podobno ma byc jakies male napiecie . jakeis rady;>? staslo sie to po wdepnieciu na jedynce pod 4-5 tys i auto momentalnie zgaslo.przegladam instalacje i zabezpieczma izolacje bo ze starosci popekala, ale nie moge dojsc co i jak z ta iskra i pompa paliwa.... tylko zeby komputer glowny nie padl..
-
- Użytkownik
Sprawdź jeszcze drugi mały przekaźnik (od układu wtryskowego) i bezpieczniki obok . Potem dopiero szukaj w kompie i czujnikach .
Punto GT
Grande Punto Sport 1.4T
Punto II 1.2
Audi A4 Quattro 1.8T
Grande Punto Sport 1.4T
Punto II 1.2
Audi A4 Quattro 1.8T
-
sprawdzone wszystko , przekazniki , bezpieczniki ok. nawet podmienialem i dalej lipa
-
Panowie to pytanie do bardizej kumatych odemnie, co odpowiada zarazem za iskre i cisnienie paliwa(pompke)? bo ja juz zgupialem
-
- Auto: Uno 1.3T
Stacyjka
-
stacyjka tez nic jeden + caly czas 3 pojawiaja sie po przekreceniu stacyjki i 2+ po przekreceniu swiatel ,jeden plus pojawia sie po kreceniu rozrusznikiem
-
- Miejscowość: krakooff
- Auto: Uno 1.4T
Czujnik położenia wału, bez sygnału z niego pompa nie poda i iskry nie będzie. Sprawdź oscyloskopem czy jest z niego sygnał. Jak jest to sprawdź przejście na kablach aż do samego kompa.