Kupno GT-ka
Kupno GT-ka
Panowie powiedzcie mi na co mam zwrócić szczególna uwagę przy kupnie? Jak dobrze pójdzie to w weekend stanę się posiadaczem GT...
- goofer007
- Spamer :P
- Miejscowość: SZA
- Auto: Punto GT
Re: Kupno GT-ka
No właśnie wtedy może pójść źle, twój nick (bez urazy) również nie napawa optymizmemmatol669 pisze:Jak dobrze pójdzie to w weekend stanę się posiadaczem GT...

Dawaj link do ogłoszenia a jak nie masz to powiedz jaka cena, to powinno wystarczyć

Ostatnio zmieniony pt mar 25, 2011 8:23 am przez goofer007, łącznie zmieniany 1 raz.
176B6.000 1372 GT
146A2.246 1301 TIE
146A2.246 1301 TIE
- chemmist
- Zaawansowany użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
na wszystkomatol669 pisze:Panowie powiedzcie mi na co mam zwrócić szczególna uwagę przy kupnie? Jak dobrze pójdzie to w weekend stanę się posiadaczem GT...

F.I.A.T. : Fabbrica Italiana Automobili Turbocompresse
Wiem że na wszystko... Pytanie było co szczególnego... co się sypie najczęściej... GT-ek za 6 tys.
- chemmist
ale jakiej odpowiedzi oczekujesz? najmłodszy gietek będzie miał w tym roku 11 lat, większość wystawianych do sprzedaży za cenę o której piszesz to złomy, więc na co zwrócić uwagę? możesz kolor sobie wybrać....matol669 pisze:Wiem że na wszystko... Pytanie było co szczególnego... co się sypie najczęściej... GT-ek za 6 tys.
F.I.A.T. : Fabbrica Italiana Automobili Turbocompresse
- partyzantpl
- Miejscowość: Opole
Japierdyle, nie możecie człowiekowi napisać normalnej odpowiedzi tylko spamujecie? Na innym forum jakoś mogli udzielić odpowiedzi:
http://www.fiatforum.com/punto/127500-b ... turbo.html" target="_blank
Ktoś by udzielił jednej konkretnej odpowiedzi i byłoby po krzyku.
http://www.fiatforum.com/punto/127500-b ... turbo.html" target="_blank
Ktoś by udzielił jednej konkretnej odpowiedzi i byłoby po krzyku.
- Grzegorz1987
- Użytkownik
- Miejscowość: Dobiesz (Piaseczno)
- Auto: Inne
Niektórzy myślą,że pozjadali wszystkie rozumy w wyniku czego jest "zbędne spamowanie"partyzantpl pisze:Japierdyle, nie możecie człowiekowi napisać normalnej odpowiedzi tylko spamujecie? Na innym forum jakoś mogli udzielić odpowiedzi:
Jak wyżej jest napisane,to najprościej udzielić odpowiedzi odnośnie auta wady/zalety na co zwrócić uwagę.
SPRZEDAM Toyota Corolla 2.0D4D 2005r.
-
- Użytkownik
- Miejscowość: Sochaczew
daj foto / ogłoszenie może znane auto na forum to troche sie wyjaśni ...przecież nikt Ci nie sprzątnie GT z przed nosamatol669 pisze:Wiem że na wszystko... Pytanie było co szczególnego... co się sypie najczęściej... GT-ek za 6 tys.

- DeviL
- Punto2 killer
- Miejscowość: Kraków
Jesli cena auta ponizej 8tys to napewno bedzie jakas padaka , jesli 8-10tys to dobra seria ,powyzej to dobre tuning fury jesli sa od zaufanych ludzi , ktorzy wiedzieli gdzie i jak serwisowac/tuningowac.
Trzeba zwazac na handlarzy itp grzyby bo daja nieraz wysokie ceny a na fotach widac juz jaka padaka. Poprostu w/w tuning kozaki beda tutaj opisane , padaki niekiedy tez ,ale wtedy wiesz ze to padaka
Trzeba zwazac na handlarzy itp grzyby bo daja nieraz wysokie ceny a na fotach widac juz jaka padaka. Poprostu w/w tuning kozaki beda tutaj opisane , padaki niekiedy tez ,ale wtedy wiesz ze to padaka

Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a 

-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Warszawa/Płońsk
Kupowałeś już 2 sztuki więć możesz napisać na co zwracałeś uwagęGrzegorz1987 pisze: Niektórzy myślą,że pozjadali wszystkie rozumy w wyniku czego jest "zbędne spamowanie"
Jak wyżej jest napisane,to najprościej udzielić odpowiedzi odnośnie auta wady/zalety na co zwrócić uwagę.

Do autora tematu:
za 6tys rewelki nie będzie, zwróć uwagę na przedni zderzak, czy jest z szerokim wlotem, czy ma sprywkiwacze. Powyżej 94r montowali dymione lampy więc jezeli beda inne to swiadczy to o wypadkowej przeszłosci. Jezeli chodzi o mechanike to do sprawdzenia turbo, sprawdz czy nie kopci na wolnych obrotach.
No i takie podstawowe rzeczy które sprawdza się przy kupnie każdego samochodu: sprawdz czy zawieszenie ma luzy,większość gtków ma poduszki silnika do wymiany, sprawdz czy szyby sa z tego samego rocznika, czy szpachli nie ma na dachu

http://www.facebook.com/punto16vT" target="_blank
- Grzegorz1987
- Użytkownik
- Miejscowość: Dobiesz (Piaseczno)
Pierwsze podejście uważam,że było dobre.Zakup drugiego tzw. "okazji" było błędem.kornat pisze: Kupowałeś już 2 sztuki więć możesz napisać na co zwracałeś uwagębo tym postem nie wsniosłeś nic do tematu.
Koniec OT
SPRZEDAM Toyota Corolla 2.0D4D 2005r.
Witam, do kolegi Devil, nie uważam że kupno GT za mniej niż 8 koła to padaka, mój może niedługo będzie na sprzedaż za mniej niż 8 koła i jest w bardzo dobrym stanie, będzie dlatego że planuje kupić grande punto kopciucha JTD 130 km, więc nie straszcie chłopaka, nie wszystkie za małą kasę to złomy, ja kupiłem tanio i lata więc też będe wołał nie dużo pozdrawiam
- DeviL
- Punto2 killer
- Miejscowość: Kraków
Woz brales jak to sam pisales "z mysla o chandelku(pisze sie handelku)" tak wiec dla mnie jestes malo wiarygodna osoba do osadzania moich slow. Kupiles tanio padake , jako tako skleiles a potem sprzedasz za 2tys wiecej niz wsadziles w wozikszybki pisze:Witam, do kolegi Devil, nie uważam że kupno GT za mniej niż 8 koła to padaka, mój może niedługo będzie na sprzedaż za mniej niż 8 koła i jest w bardzo dobrym stanie, będzie dlatego że planuje kupić grande punto kopciucha JTD 130 km, więc nie straszcie chłopaka, nie wszystkie za małą kasę to złomy, ja kupiłem tanio i lata więc też będe wołał nie dużo pozdrawiam

Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a 

- MARCIN
kłótnie miedzy forumowiczami na jaki kolwiek temat na forum to niezbyt zachecajaca sprawa do przeglądania postow,prościej jest odp. na pytanie autora a relacje i przekonania które zmierzaja do pociśniecia drugiej osobie może przeniesc na jakiś nowy dział "pociśnij koleszczce" czy coś takiego.
w tej cenie trzeba mieć fart żeby dostać dobry egzemplarz nie oznacza to ze nie jest to mozliwe.
zwróć uwage na rzeczy o których pisali koledzy wyzej, szczeliny powinny sie zgadzac bez żadnego ale ,jezeli chcesz kupić "niebite",jezeli masz mozliwosc pozycz miernik grubosci lakieru,jezeli nie to po wiejsku opukaj blachy,posprawdzaj daty na szybach.zajrzyj pod dywaniki czy podloga nie ruszana- w bagażniku tez,czy zgrzewy nie ruszane. zwróć uwage jak pali na zimnym,jak trzyma i jak schodzi z obrotów.czy na desce pala sie,a pózniej po zaplonie gasną kontrolki(czesto spryciarze wyciagają żarówki). wjedz na kanal luknij czy turbo nie jest okopcone i w jakim stanie podłoga.zwróc uwage na hamulce(tarcze,klocki). w jakim stanie są weze od powietrza(czy nie są sparciałe).
w tej cenie trzeba mieć fart żeby dostać dobry egzemplarz nie oznacza to ze nie jest to mozliwe.
zwróć uwage na rzeczy o których pisali koledzy wyzej, szczeliny powinny sie zgadzac bez żadnego ale ,jezeli chcesz kupić "niebite",jezeli masz mozliwosc pozycz miernik grubosci lakieru,jezeli nie to po wiejsku opukaj blachy,posprawdzaj daty na szybach.zajrzyj pod dywaniki czy podloga nie ruszana- w bagażniku tez,czy zgrzewy nie ruszane. zwróć uwage jak pali na zimnym,jak trzyma i jak schodzi z obrotów.czy na desce pala sie,a pózniej po zaplonie gasną kontrolki(czesto spryciarze wyciagają żarówki). wjedz na kanal luknij czy turbo nie jest okopcone i w jakim stanie podłoga.zwróc uwage na hamulce(tarcze,klocki). w jakim stanie są weze od powietrza(czy nie są sparciałe).
Ostatnio zmieniony pt kwie 01, 2011 8:08 am przez MARCIN, łącznie zmieniany 1 raz.
PUNTO GT 1995r.
AUDI 80 B4 1.9 TDI-90KM-było(miło wspominam)
PASSAT B5 FL 1.9TDI-130KM (angol)
Silnik jest bogiem,prędkośc nałogiem,turbo podstawa,reszta to zabawa!
AUDI 80 B4 1.9 TDI-90KM-było(miło wspominam)
PASSAT B5 FL 1.9TDI-130KM (angol)
Silnik jest bogiem,prędkośc nałogiem,turbo podstawa,reszta to zabawa!
Dzięki wielkie... Wygląda to tak, turbawka wstaje późno a czasem wcale (dlaczego?).
Słuchać cichutki stukot w silniku, była wymieniana uszczelka pod głowicą- niby tak po prostu... CO o tym myślicie?
Słuchać cichutki stukot w silniku, była wymieniana uszczelka pod głowicą- niby tak po prostu... CO o tym myślicie?