Co mogłem urwać?

turbo, głowica, dolot, układ paliwowy, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

Awatar użytkownika
Sil
Użytkownik
Miejscowość: Gdynia
Auto: Punto GT

Co mogłem urwać?

Post autor: Sil »

Spadłem wczoraj z krawężnika, przodem. Parkowałem, ciemno było.
No w każdym razie zawiesić się nie zawiesiłem, ale uderzyłem czymś pod samochodem.

No i cieknie mi teraz... płyn chłodniczy.

I pytanie gdzie się mogło urwać. Leje się tylko wtedy, kiedy jest włączony silnik i cieknie dość obficie z miski olejowej, downpipe'u i skrzyni. Więc gdzieś w tych okolicach.
Od góry jak się patrzy, to czysto i sucho, turbo też wygląda (z góry przynajmniej) na suche.

Jeszcze się pod nim nie kładłem (bo za ciasno), więc nie wiem, co tam się mogło urwać i jakim cudem.
Dzisiaj jutro zdejmę zderzak i spróbuje się wcisnąć, więc żebym wiedział, czego szukać to pytam z góry (:

Pozdrawiam,
Sil.
Porzućcie wszelką nadzieje, którzy pijecie herbatę.
adrian055
Spamer :P
Miejscowość: Gorlice

Re: Co mogłem urwać?

Post autor: adrian055 »

chlodnice pewnie predziurawiles, jesli Ci cieknie plyn chlodniczy
Glaca

Post autor: Glaca »

Sil pisze:Spadłem wczoraj z krawężnika, przodem. Parkowałem, ciemno było.
No w każdym razie zawiesić się nie zawiesiłem, ale uderzyłem czymś pod samochodem.

No i cieknie mi teraz... płyn chłodniczy.

I pytanie gdzie się mogło urwać. Leje się tylko wtedy, kiedy jest włączony silnik i cieknie dość obficie z miski olejowej, downpipe'u i skrzyni. Więc gdzieś w tych okolicach.
Od góry jak się patrzy, to czysto i sucho, turbo też wygląda (z góry przynajmniej) na suche.

Jeszcze się pod nim nie kładłem (bo za ciasno), więc nie wiem, co tam się mogło urwać i jakim cudem.
Dzisiaj jutro zdejmę zderzak i spróbuje się wcisnąć, więc żebym wiedział, czego szukać to pytam z góry (:

Pozdrawiam,
Sil.
Może Ci się poluzowała opaska przy wężu na termostacie albo pękła guma?
Szefo444
Aktywny użytkownik

Post autor: Szefo444 »

Ja obstawiam jeśli to nie leci z przodu silnika to wydaje mi się że jest to rurka wody która idzie od pompy wody, mogła przerdzewieć i coś się ukruszyć i zaczyna cieknąć.
Punto 1.4 GT
Warszawa (Bemowo) 21.04.2013 sss 1/4 mili Czas 14.162 ET
Ełk 11.08.2013 sss 1/4 mili Czas 13.809 ET
Biała Podlaska 31.05.2014 VII Zlot CKPL 1/4 mili Czas 13.577 ET
Punto GT 1.8 Turbo
02.10.2016 King Of Poland 1/4 mili Czas 12.600 ET
Awatar użytkownika
Sil
Użytkownik
Miejscowość: Gdynia

Post autor: Sil »

adrian055 pisze:chlodnice pewnie predziurawiles, jesli Ci cieknie plyn chlodniczy
Glaca pisze:Może Ci się poluzowała opaska przy wężu na termostacie albo pękła guma?
Wszystko, co widać z góry / przez zderzak oglądałem. Termostat nie. Pewnie guma, pytanie która (:
Cieknie gdzieś ewidentnie pod / z tyłu silnika.
Szefo444 pisze:Ja obstawiam jeśli to nie leci z przodu silnika to wydaje mi się że jest to rurka wody która idzie od pompy wody, mogła przerdzewieć i coś się ukruszyć i zaczyna cieknąć.
To brzmi bardzo prawdopodobnie.
Dzisiaj pewnie będę tam patrzył.

Umiecie może mi pokazać na zdjęciach jak to wygląda, żebym sobie popatrzył zanim będę macał... ?

W sensie chciałbym jakoś te rurkę umieć zlokalizować, bo jak rozumiem, jest metalowa?
Porzućcie wszelką nadzieje, którzy pijecie herbatę.
Awatar użytkownika
goofer007
Spamer :P
Miejscowość: SZA

Post autor: goofer007 »

Sil pisze:Umiecie może mi pokazać na zdjęciach jak to wygląda, żebym sobie popatrzył zanim będę macał... ?

W sensie chciałbym jakoś te rurkę umieć zlokalizować, bo jak rozumiem, jest metalowa?
Załączniki
DSC00280-1.jpg
176B6.000 1372 GT
146A2.246 1301 TIE
ODPOWIEDZ