Punto GT Problem z silnikiem
-
- Obserwator
- Miejscowość: Wrocław
- Auto: Punto GT
Punto GT Problem z silnikiem
Jestem nowy na forum, także w pierwszym poście witam wszystkich użytkowników .
Teraz do rzeczy . Pacjent to Fiat Punto GT z 94 roku. Po odpaleniu nie chce trzymać obrotów ,gdy nacisnę gaz i utrzymuję na pewnym poziomie , samochód zaczyna strzelać z wydechu. Następną sprawą jest to że świeci się kontrolka wtrysku . Co waszym zdaniem może to być ? Może ktoś miał już taki przypadek i wie co z tym fantem teraz zrobić? Bardzo proszę o pomoc. Jeśli był już podobny temat to przepraszam, ale jestem nowy.
Pozdrawiam
Teraz do rzeczy . Pacjent to Fiat Punto GT z 94 roku. Po odpaleniu nie chce trzymać obrotów ,gdy nacisnę gaz i utrzymuję na pewnym poziomie , samochód zaczyna strzelać z wydechu. Następną sprawą jest to że świeci się kontrolka wtrysku . Co waszym zdaniem może to być ? Może ktoś miał już taki przypadek i wie co z tym fantem teraz zrobić? Bardzo proszę o pomoc. Jeśli był już podobny temat to przepraszam, ale jestem nowy.
Pozdrawiam
-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Stara Kiszewa
Re: Punto GT Problem z silnikiem
A może by tak z szukajki skorzystać a nie przepraszać?piotrek_ pisze:Jeśli był już podobny temat to przepraszam, ale jestem nowy.
-
- Obserwator
Mniej więcej popatrzyłem i zdaje się że czegoś takiego raczej nie ma (są podobne problemy , ale nie ten konkretnie) . Dodam jeszcze że auto kupiłem kilka dni temu, nie ma kompletnie mocy , a poprzedni właściciel mówi że przepływomierz wymienił (wyczytałem że to może być przyczyna )Tak więc jestem bezradny i proszę o pomoc

- BARTEKcoupe
- Spamer :P
- Miejscowość: Skarżysko Kamienna
- Auto: Inne
skoro już tak się oczytałeś to powiedz nam jaki błąd wywala 
edit: dobra nie chce być chamski
Zrób autodiagnoze

edit: dobra nie chce być chamski

Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt
.....psss......pssss.....pssssss
.....psss......pssss.....pssssss

Kolego najpierw to Ty przedstaw nam ten samochód z dziale "chwalimy się" bo może ktoś z forum miał już styczność z tym samochodem, albo wie coś na jego temat. To taka pierwsza rada. A później będziemy coś radzili.
Punto 1.4 GT
Warszawa (Bemowo) 21.04.2013 sss 1/4 mili Czas 14.162 ET
Ełk 11.08.2013 sss 1/4 mili Czas 13.809 ET
Biała Podlaska 31.05.2014 VII Zlot CKPL 1/4 mili Czas 13.577 ET
Punto GT 1.8 Turbo
02.10.2016 King Of Poland 1/4 mili Czas 12.600 ET
Warszawa (Bemowo) 21.04.2013 sss 1/4 mili Czas 14.162 ET
Ełk 11.08.2013 sss 1/4 mili Czas 13.809 ET
Biała Podlaska 31.05.2014 VII Zlot CKPL 1/4 mili Czas 13.577 ET
Punto GT 1.8 Turbo
02.10.2016 King Of Poland 1/4 mili Czas 12.600 ET
-
- Obserwator
Na razie bez diagnozy bo czekam na kabel. Dlatego pytam na forum, bo być może ktoś już się spotkał z czymś takim i ma o tym pojęcie , może jest to jakaś pierdoła, a być może jakaś poważna sprawa ? 

-
- Obserwator
Nie wiem czy ktoś mógł mieć z nim styczność bo sprowadziłem go z Niemiec.Cały paradoks jest w tym że sprowadziłem go z niemiec aby uniknąć podobnych przygód , głupi myślałem że tam samochody są w lepszym stanie niż u nas. No ale cóżSzefo444 pisze:Kolego najpierw to Ty przedstaw nam ten samochód z dziale "chwalimy się" bo może ktoś z forum miał już styczność z tym samochodem, albo wie coś na jego temat. To taka pierwsza rada. A później będziemy coś radzili.

- DeviL
- Punto2 killer
- Miejscowość: Kraków
W Niemczech takie auta jesli sa w dobrym stanie to kosztuja duzo , jesli malo tzn ,ze maja wade zazwyczaj jakas lipe z silnikiem
Kiedys znajomy co tam mieszka mowil o p2 hgt z wywalona glowica za bodajze 1/5 ceny PL

Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a 

-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: slask
Do autodiagnozy nie trzeba żadnego kablapiotrek_ pisze:Na razie bez diagnozy bo czekam na kabel. Dlatego pytam na forum, bo być może ktoś już się spotkał z czymś takim i ma o tym pojęcie , może jest to jakaś pierdoła, a być może jakaś poważna sprawa ?

-
- Spamer :P
- Miejscowość: Mysłowice
jakis tam jednak na mostek by sie przydał